「矛盾大對決」David 哥同勇武流亡手足,連登仔會揀邊邊

425 回覆
83 Like 725 Dislike
好似揀老婆咁
一句講晒 david 哥先係真手足
點解一定要揀
No.1
係周梓樂祭壇附近撚狗 講笑話 :「阿Sir我入嚟啦」
其實一向講咗好多次撚狗會累埋附近啲手足 而且附近全部都係上咗年紀嘅公公婆婆
仲有彥霖梓樂悼念會佢喺度撚狗嗌口號倒瀉可樂
我知係意外 但係你大大聲笑係做乜事 覺得好fun?
識唔識睇場合做野?
之後道歉仲要係代朋友po 而唔係自己打出黎
自己就推哂個波去個朋友度 邊個係先係割嘅人?

No.2
多次撚狗 令到班記者食599g
David 撚狗令到隔離啲手足同埋記者食599G
已經唔係一次 係多次搞到身邊嘅人出事
而且剛愎自用 不理他人勸喻 呢個係最大錯誤

No.3
自己講到明唔會比599G
佢連$100保釋都係人地幫佢比 一大堆599G到時要pay咪又係啲大人用黎當贖罪卷 但係做緊嘅野只係嘥緊家長嘅錢 佢知唔知搵錢究竟有幾辛苦 但係佢就要人地幫佢執手尾
我亦都睇唔到依家出黎仲有啲咩效用
be water 講就識 做呢?仲留戀喺1年前地面抗爭
完全唔知咩叫抗爭轉趨地下化 歷史上所有革命都係準備好哂先掀竿起義 依家仲唔識be water 真係講唔過去

No.4
自稱星級抗爭團隊 ig開埋fans club page 仲講埋啲咩和平引領大家係煲底相遇
到幾時先知只靠和理非係改變唔到對家? David呢種思想仲停留喺2014以為出下黎就推翻到暴政
實情我見到佢只係想做famj 想要spotlight 借抗爭之名順便宣傳自己 呢種思想係百害而無一利 完全睇唔到對抗爭有咩用

No.5
另外 David令到工程巴女朋友見唔到工程巴最後一面 佢撚狗撚到封路 架懲教豬/囚車直接走咗
然後自己就話狗就一定撚 仲係唔認錯 仲要將兄弟爬山各自努力個慨念扭曲成 只要係黃 做乜都冇問題 因為都係努力緊
唔該你分返清楚 你做緊嘅野對住事係一啲幫助都冇 錯就錯唔關黃唔黃事 問題係你唔肯改

No.6
一開始人哋比意見佢 真係好聲好氣
目的都係希望佢改善活動方針 提升抗爭效率
但係佢忠言逆耳 剛愎自用
郁啲就當人五毛分化撚 tg就踢人出group
你咁做我睇唔到有幾民主
有勇無謀只係匹夫之勇 完全唔值得吹奏護航

冇人想任何一個手足有危險 唔好用David 係黃呢件事黎合理化佢做錯嘅事 仲任由佢一直錯
話我地唔應該鬧佢 應該鬧出都唔出嘅人唔該諗下
我地只係以事論事 唔代表佢冇錯
仲有話至少佢肯出聲嘅人 一個低效率嘅活動係唔係仲值得用黎做抗爭手段
仲有話我地都冇出所以我地冇資格話David嘅人
講馬係咪要跑得快過隻馬? 講波係咪要踢到世界級先得? 你地用緊黎幫佢護航嘅理由完全唔合邏緝 唔該學下乜野叫批判思維同邏緝謬誤

From tg

有冇連登仔駁到[b[/b]
係咪困得太耐要內鬥?
兄弟爬山喎...唔記得啦?
唉,呢啲po都咁多留言.....
兄弟爬山?
朋友無乜國際視野建議就睇多d新聞上多d Twitter
根本就唔應該吹奏呢條友 david
https://lih.kg/2155330
我意思係針對認同lunch仔(哥?佢受唔受得起呀)行為嗰d人 佢地好應該諗下點樣可以行多幾步 如果純遊行唱歌有用 班狗需要咁多部署去捉手足打9佢哋? 趕羊咁趕就得啦
國難五金咁
而家呢個情況既邏輯同上年各區街頭抗爭好似
由其是夜晚時段, 成日有人開POST用以下理由屌手足

1) 夜晚仲唔散 嘈住樓上其他人  
2) 成班企係街度唔知做乜  又唔係攻狗屋 / 裝修
3) 屌鳩手足成班後生仔唔散 圍威喂咁 似童黨 乞人憎

諸如此類, 仲有其他原由
然後大家會駁樓主: 你應該係現場講出黎, 而唔係開POST
屌得好。
佢由自己一條鳩行,去到依家form咗人一齊行,由鳩嗌去到睇報紙,咁算唔算行多咗?
如果唔係,你係咪想佢做勇武?
david 做嘅野會搞到狗派599g ?

d 狗根本想玩鳩你地就隨時都得

比人派599g 唔去屌柒林鄭唔去屌柒黑警,但去屌柒david

你份人都幾趣致

如果你FF 到david 哥一個人都搞到d 狗發曬癲咁勁,咁唔洗咁多勇武啦
姐係繼續捉鬼報警都無問題?
唔明點解要
埋佢堆 或者 比佢埋堆
直接BLOCK 7 佢 唔理佢得唔得
害群之馬係要搞掂而唔係唔理
佢走去睇報紙都叫做無影響吖,對勇武、對抗爭無利但都無害既行為,佢要照做唔通我唔俾佢做?

但當佢做啲有害既行為而且仲係可能帶動一堆支持者一齊做既時候,無辦法唔向佢施壓架喎?
依家唔係要埋佢堆/俾佢埋堆,係要佢以後唔再捉鬼屈鬼報狗搞鳩人送車呢啲行為
咩一個人呀個運動又唔係佢帶起 之前未有和理lunch未有佢之前一路都有行動嫁啦
講左民主社會先比較有用 你個政府肯同你談判咪有用囉 宜家擺撚到明唔卸你唱歌遊行睇報紙啦 其他戰線/做勇武backup都係和理非黎嫁 點做backup自己諗啦
佢哩類野你可以做 但我覺得只可以算係情緒宣洩囉 你唔好期望有咩作用
去到哩個地步佢嗰D增加唔到管治成本嘅野但仲俾人吹奏醒下啦 諗多少少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞