「矛盾大對決」David 哥同勇武流亡手足,連登仔會揀邊邊

425 回覆
83 Like 725 Dislike
冇忘記,但唔好以為咁就當自己大撚晒可以有權去批鬥一啲自己覺得無用但又冇衝突嘅野。
做乜野都係個人選擇
接受唔到人地唔跟你果套,咁就好行唔送。爬山從來都係各自爬,依家冇大台,冇大台就冇大台做法,唔好當切講冇大台,依家又自己起大台
由得佢繼續做囉,你唔好誤會佢會變成主流就得啦,我唔認為佢會消耗到民氣

我識果班廢老就跟得好貼既,佢地都知david 係on9仔好多個group都屌鳩佢, 不過佢地睇住我地鬧交睇得好開心

係我地自己選擇將d注意力花費係d 無意義既爭執上,對於大數據時代,你唔同意一件事最好既方法係唔禁dislike,唔share,唔討論 (TVB 追擊手同清算師呢d 特殊定位既除外)
我真係唔覺得咁樣叫攬炒
炒嘅咪黃絲自己
一個二個入去坐冇人講
一個二個爭住移民
你覺得外國制裁到啲咩
就算國際制裁香港法官/官員
其實佢哋都冇所謂
本身都紅到咁
你覺得佢哋會好驚?
因為出去俾人打俾人拉嗰堆都係勇武
最主要唔係國際線
係心態啊你老味
自問你又做齊幾多野?
你再望下你啲朋友有做齊幾多野?
唔係話一定要沖
而係有隨時隨刻都準備好做野嘅心態
其實唔好話沖
黃絲做野 癡文宣都唔多
好似小學鷄咁
只可以二揀一
乜野叫兄弟爬山
做乜要屌同路人
唔好再分化好冇
國際線唔係最主要,你自己都識講勇武苦肉俾材料國際線啦
你真係以為香港可以只靠勇武?全民勇武都做唔到啦。點解做唔到,因為香港人大撚把錢,真係唔會同你拎條命出黎,起碼到呢一刻都唔會有全民勇武。呢個係事實都係現實,認唔清現實得把口講理想係冇撚用。做嘅野全部都要係現實條件下做先最實際
小朋友先會揀囉
點會冇攬炒,香港既政治經濟係唔會再番去以前,講緊十年廿年都番唔到去二零零幾年既高度

我地係好成功令到利益團體洗哂牌,而家全部都靠國家養,但係得好少數好似安樂工程咁比政府圈養住仲有錢賺,大部分都輸到仆街好似TVB,吉野家,HSBC咁賣底褲

呢d就係攬炒既戰果,係要大家都冇飯開啊
啱,就應該係咁
支持所有人移民,人才流失
做乜撚野 DAVID日日堅持出黎抗爭有乜問題
你覺得佢搏出位 咁你咪唔好理佢囉
係咪小學雞成咁要係度鬥邊個地位高D?
其實12個之前喺香港又咪係David咁
唔講仲以為係武裝起義失敗要著草
分得禁仔細做乜
唔只呢d呀,而家係比晒位外國制裁
而家唔係到佢地驚唔驚
制裁到食樹皮睇下會點
加密扮撚哂講秘密其實乜都冇講過,david 係精神有問題,唔係人格有問題啊, 我唔明點解係都要同白卡佬講邏輯講道理,唔理佢咪得,真係跟佢條線果班都古撚怪啦
撐邊一面都係造神運動
講到好似無人做緊實事咁
咁送飯比還岬手足都係體制下生存緊啦
咁係咪唔做?
中國人就係鐘意內鬥
一定會,本來攬炒就係要焦土到共產黨對你香港失去興趣, 要無論硬件軟件都收哂皮
屌黎屌去唔知嘅以為有論功行賞分餅仔
係,唔理佢就得
噉點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞