請你班港女講英文唔好再chok口音

373 回覆
155 Like 12 Dislike
得閒聽下
佢講英文係咪都rrrrrrrrrrr
Oh my guard 真係好傳神
有d 講廣東話都捲脷
中東口音英文

Yes chief!

I'm done
港女唔上連登架 樓豬應該去fb開post
唉身邊有個frd 明明英文差 去完英國一陣都冇改善 返到黎個個音都chok個rrrrr音 想同佢講有啲字冇r音又怕hurrrrt到佢
比較鍾意英國口音嘅女仔

最好係牛津腔

反而覺得英國口音會有種距離感 美式親切d

there's British English, and there are wrong Englishes
得閒聽下
佢講英文係咪都rrrrrrrrrrr

都係個句
去澳洲死都唔好學佢地講野

仆街 不可一 不可再
唐人講oh my god都好奇怪 你既神係邊位
no offense
點解要捨棄埋自己既文化去學人地既語言
所以我欣賞新加玻 馬拉人 有自己既英文文化

同一時間香港人咪又係笑人地既singlish 根本香港人學講英文已經係原罪
grammar要完美
冇hong kong accent同時又唔可以學其他accent
唔好理咩口音啦 講英文流利咪得囉

下下又要扮人口音做乜
比較鍾意英國口音嘅女仔

最好係牛津腔

there's British English, and there are wrong Englishes

有無聽過Mcarthur既circle of world English
比較鍾意英國口音嘅女仔

最好係牛津腔

有無聽過Mcarthur既circle of world English

港女唔上連登架 樓豬應該去fb開post
唉身邊有個frd 明明英文差 去完英國一陣都冇改善 返到黎個個音都chok個rrrrr音 想同佢講有啲字冇r音又怕hurrrrt到佢

唔係得美國既r先會卷脷架咩
英國人既r會好輕 有時好似無左咁
On9出黎做野大把低學歷港女以為自己英文好好
The字都加r音
叫佢寫封email食晒屎咁

仲要係將th音讀做d音
然後喺e位後面加r音
真係好攞命 依個根本唔係accent嘅問題 係pronounciation嘅問題
好多女同學都係為咗Chok accent咁讀錯the
真係好心喇 pronounciation都未掂就乖乖地讀返港式口音喇 好失禮你咩家下
利申:英文系
比較鍾意英國口音嘅女仔

最好係牛津腔

posh accent 英國口音有好多種
The字都加r音

仲要係將th音讀做d音
然後喺e位後面加r音
真係好攞命 依個根本唔係accent嘅問題 係pronounciation嘅問題
真係好心喇 pronounciation都未掂就乖乖地讀返港式口音喇 好失禮你咩家下

係唔係 aeiou 個the 先發音做d音?
識學一定講日式口音

#
The字都加r音

仲要係將th音讀做d音
然後喺e位後面加r音

Th任何時候都唔係讀d音
係讀ð (脷會放喺排牙中間)
見過有女將captain打做caption
The字都加r音

仲要係將th音讀做d音
然後喺e位後面加r音

Th任何時候都唔係讀d音
係讀ð (脷會放喺排牙中間)

我諗佢意思係想問 the係aeiou字頭前要讀 D?唔係th 當 d 讀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞