請你班港女講英文唔好再chok口音

373 回覆
155 Like 12 Dislike
唔係卷下條脷 落重個r音就叫識講英文架
屌你點扮點chok都好
一聽就知你個口音係扮出黎架啦
我齋聽都鄧你辛苦 同柒
wellrrr then I was like ... oh my guarrrrd
you know what
Oh guard
比較鍾意英國口音嘅女仔

最好係牛津腔

反而覺得英國口音會有種距離感 美式親切d
比較鍾意英國口音嘅女仔

最好係牛津腔

識學一定講日式口音
比較鍾意英國口音嘅女仔

最好係牛津腔

can't agree more
屌你垃圾連登 我係度屌緊啲人扮ABC 口音
你就係度講乜撚野鍾意乜乜口音
屌你老母 有冇咁多小學雞啊
成班撚樣都九唔撚搭八
睇怕你地就係果班日日扮口音既on9 仔
比較鍾意英國口音嘅女仔

最好係牛津腔

英式口音連D字發音都唔同, 好難上手
美式只係需要尾段吊高音就得 方便快捷
比較鍾意英國口音嘅女仔

最好係牛津腔

英式口音連D字發音都唔同, 好難上手
美式只係需要尾段吊高音就得 方便快捷

香港腔最親切

Yes chief!

Yes chief!

<ig src="https://na.cx/i/09fxCz0.jpg" />
Yes chief!

唔係寫cooker uncle 已經係萬幸
<ig src="https://na.cx/i/09fxCz0.jpg" />
Yes chief!

可能佢想講uncle 係家族族長
Yes chief!

可能佢想講uncle 係家族族長

btw我見d英文好d既/外國人fbig講野食都係用yum/yummy good字雖然百搭但見人地用硬係有陣柒味
港女?不了
想講得正啲都唔得,唔通人哋學講廣東話要用譚仔腔咁先至收貨?自己講得唔正就唔准人哋講得正
想講得正啲都唔得,唔通人哋學講廣東話要用譚仔腔咁先至收貨?自己講得唔正就唔准人哋講得正

正音同你個d腔懶標準腔係差好遠
睇下字典點讀先啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞