[月經] iOS集中討論區 (148) 吹風十月中

1001 回覆
4 Like 9 Dislike
篇平都算
最慘係IG依家個icon完全唔知佢表達緊啲咩
你話arcade+得AppleTV有就話要人幫手谷姐
原始icon 真係似用返部iPhone
如果 Apple 出家用遊戲機, 好似 PS5 嗰啲咁就正

就算 Apple TV 用 A14 都係唔入流
apple.com 已經冇晒 third-party headphone / earphone 了~

AirPods Studio is coming to town~
兩皮一部機
出過
以前同Bandai 合作

A14 Apple TV 加散熱器連風扇就已經會勁好多 至少match 到Nintendo Switch Pro
家下fanless 去同主機鬥性能
而家吹緊新 Apple TV 會同 Apple 自家 Game Controller 一齊出
Yup 我嘅訴求係佢幫Apple TV A14 加埋heatsink 同風扇 打機風扇先轉

Apple TV 唔駛用電池扯幾多電幾熱都冇問題
同埋唔該改吓個樣啦, 悶到...
Apple 下架第三方耳機及喇叭
估計為 AirPods Studio 新耳機鋪路

https://unwire.hk/2020/10/06/airpods-studio/mobile-music/
整極都無嘅
setting不斷向下拉
機頂一下拉到底應該見到
Apple優勢係arm+metal api一次過食晒多平台
所以啲game應該會就返MacBook同iPad嘅效能出(甚至iPhone)

至於跨平台最大嘅困難之處就係操作方法嘅差異
所以至少都出game controller方便開發

Apple嘅跨平台優勢同吸引力會更接近M$
而遊戲開發應該會傾向任天堂嗰個方向
無 連emoji 都無
垃圾ig
update咗ig未呀
Apple已經hide左youtube介紹iPhone 11同Pro的intro片
iPad Air電源鍵Touch ID 蘋果高管:“難以置信的壯舉”
https://lih.kg/ggegPS

利申 引戰狗
會唔會今晚突發有youtube 發佈會, 邀請都廢事搞, 直接upload算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞