[月經] iOS集中討論區 (148) 吹風十月中

1001 回覆
4 Like 9 Dislike
之後出arm mac只會更加多呢啲情況

仲要係一個痴撚線真內循環

A. 一個apps三大平台可用
B. 用戶俾一次錢就得
C. Developer 開發更易,細廠更集中資源落iOS
D. 用戶更走唔到
雖然apple ecosystem真係正 但係有時覺得iPhone真係進步得好慢
我只係爭Mac
不過iPad Pro都做到大部份電腦嘢
係work from home先用多咗notebook
如果你呢個方法係work嘅話咁你直接up 13都得啦
但我又見有外國youtuber好似有教學咁 諗住睇呢度有冇人試過
我依加都想直接up13 但一更就要到14 見外國好似有教學諗住睇下呢度有冇人試過
例如邊方面?
Mac App Store好似係死死地
從來無見apple讚個Mac App Store
早就應該
因為佢個eco system太方便
同埋windows, smart watch果d真係太垃圾

不過我主要都係對iphone不滿
學樓上講太多on9野
CPU就夠哂快 快到用唔著
但係ram仲係咁少 明明依家ram成本咁低 又唔洗R&D 加多d ram就唔洗成日reload都唔肯做
又未有90/120Hz screen m額仲係咁大 雖然我都知faceID用左好多位 但係呢個compromise真係唔值得
為左輕同薄個少少 電又細過人 同ram一樣諗住cpu&ios夠efficient就唔洗hardware咁好
如果iPhone 12唔係變返午餐肉外型真係完全0吸引力
講漏左最重要既冇type C
未有Apple Watch替代品
所有android smartwatch都未足夠成熟

再加上android d design language真係垃圾到不得了

你講得岩 apple係衰 但係android更衰
FF
14.0.1以下都封晒
認真兩個老人家都係最近12.4升14
兩個都冇覺得有咩唔同
幫佢哋開咗dark mode 過兩日佢哋識轉返正常添
依樣真
Samsung smart watch有啲細節位都做得唔好
gear s, active明明戴住都要我打pw
冇得即刻睇notifications
黑色真機有咁正,真係想買部mini 祼跑
A14 metal 分過埋a12z
佢哋識轉返正常 <-- 已經勁過90%兩老
感覺上gay仔似擠緊牙膏
雖然11已肯整厚d但電量大提升
係 去到bottleneck
你話an陣營玩摺moon
得罪講句 根本摺moon完全未成熟
個moon好易整爛要就住用 都未計價錢
雖然LG Wing係幾有創意同真有實用性
https://www.youtube.com/watch?v=AUWbtrG5IKI
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞