[月經] iOS集中討論區 (148) 吹風十月中

1001 回覆
4 Like 9 Dislike
Apple玩完左十幾年
你兩年前肯更新就冇事
M字額,無指紋鎖,無typeC, 64gb 起步,4gb ram, 細電量,唔跟電插頭耳筒

雖然都會買,不過真係覺得自己好犯賤
我覺得如果真係對Apple咁多不滿
點解唔轉會?
除非你心知non-Apple嘢更衰
Apple野唔好淨係睇spec
況且個spec跟嗰粒a14 都係最top
siri&搜尋
但都係咁多死忠跟住買
我好多野都唔更 慣左個模式驚佢一更就變 依加知錯
其實到依家有無一個ecosystem 追到apple
之前冇開analytics試唔到住
唔好淨係睇cpu, 淨係ram已經決定左部機可以用幾多年
買部二手12.4機

btw 冇

不過好多an粉覺得呢個所謂ecosystem只係用嚟掩飾apple自閉
會唔會有一日7/8冇得up

但係7plus/8plus有得up

睇下同樣A8嘅mini 4 apple tv4 2GB ram vs 6,6plus 1GB ram
咁想問如果更去14再降返13又有冇可能
主要買iPhone因為系統相對安全,可笑嘅係安全嘅原因係基於系統封閉,而唔係先進,所有我先講自己犯賤亦表示無奈
例如?
我想知3年前2gb ram iPhone 8有咩決定部機用唔到
如果你只係執著係運唔運作到,我無野講
same here
其實ios好似以前黑莓咁封閉但係夠哂安全
唯一分別係Apple成個ecosystem好成功令到人用落方便到離唔開

以前我會覺得ipad同watch真係overprice
而家就shut up and take my money
iPad +Watch +Mac +iPhone = 唔撚洗出去
加埋AirPods 究竟點轉
係,而家電話裝哂所有銀行股票app, 真係唔敢用android
我已經係咁
真係就算apple比屎都要硬食
冇,有嘅話我哋一早就降返落12
Apple次次出新Version就遲一個星期左右就唔再簽舊Version
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞