[月經] iOS集中討論區 (148) 吹風十月中

1001 回覆
4 Like 9 Dislike
閂晒又咪一樣響度
冇app library嘅年代都冇得hide app啦
唔想比條女知偷食?
我自從由Samsung S6 轉會iPhone 8 Plus之後 一去無回頭 全Apple 產品
起碼唔會一掃過去睇到晒先啦
收落幾層入面
metal score...

A14 Bionic (iPad Air 4): 12571
A12Z Bionic (2020 iPad Pro): 11665
A12X Bionic (2018 iPad Pro): 10860
A13 Bionic (iPhone 11): 7308
A12 Bionic (iPad Air 3): 5242
2020 iPad Pro rip
2018最大贏家
話雖如此
我仍然覺得買咗iPad Pro 2020嗰班唔洗因為Air 4而成日叫春
2017/2018 iPad Pro都贏得好盡
個120Hz同60Hz真係差太遠
iPad Pro 3rd generation 再戰幾年仲得
新。iPad。3
Air 4th generation 雖然有新Touch ID 同A14芯片 但iPad Pro 4th Generation 抵玩好多
冇30pin孤兒仔都好意思繼承我衣鉢?
十分新淨,好快就雪藏咗
ram係擠牙膏用等你部機順得嚟又成日reload,一啖砂糖一啖屎

電話效能過剩仲繼續狂谷Apple silicon效能其實最終目的係整arm Mac
點睇都係摺機正路好多喎

琴日唔記得同Siri講生日快樂
前排Samsung出新機,有個本身用開Samsung同事轉咗,仲話啲fd用厭iPhone轉哂去Samsung,又平、效能又勁,鏡頭又多。
跟住係咁問我另一個同事 iPhone有咩好,轉Samsung好過啦。

我心諗,你地啲所謂用家,咪又係只係用嚟打機 facebook youtube,俾你多幾個鏡頭,咪又係影張 普通鏡頭都影到嘅相,都唔會研究部電話啲功能嘅,smart switch 都唔知係咩,講到自己好似深度用家咁。
前samsung 用家表示 唔會再用3星電話 2年內必壞
呢個唔係進步唔進步你係講緊設計方向

不過我都同意出部厚啲多RAM 大電機
厚度去到9.9mm 就最理想 因為an機要谷電就要谷爆埋機身厚度過1cm
算吧喇 直上14係最慳時間精力

有時間再研究落去就變咗an俠研究埋邊部Android 好root 冇lock bootrom 乜鬼Titanium backup 還原

香港人都係得閒搵多2個錢O下T 努力去下養下班地產商乖乖地做個房奴好過喇
Apple 計得好準,iPhone 8三年貨仔行iOS 14開始倒水又reload,同期嘅十仔就還可以

因為8得2GB ram ,X有3GB

下年就X頂唔順,另外XR就睇下可唔可以憑CPU玩多年(一樣3GB ram但CPU唔同 ),XS就肯定可以頂多年(4GB ram)

依家由x嗰代開始計起啱啱好三年踏入第四年,符答apple講大家三年想換機嘅說法,而部機明顯optimise 到啱啱好三年就出現一啲你想換機嘅原因
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞