Slam Dunk 男兒當入樽 (25) 陸服出咗小田

1001 回覆
3 Like 19 Dislike
隻 潮崎哲士 直頭 bugs 角啦,又快又嚴重抗擾又必中兩分咁濟,屈撚到
潮崎係舉手同執波叻姐,講射波一個光頭企係度佢射幾球扑幾球
扑到你頭都扁
有冇巴打講下陸服光頭櫻木之後嘅出角順序係邊幾隻?
佢招上籃唔係下下扑到 你真係要隻中鋒眼望佢對腳起跳
一行入人群跳就係咁先
同埋最少七個入波手段 你要估佢用邊招
最煩係一開波/籃板接傳直接上籃
宮益 進階宮城 集訓流川 進階三井 小田
有時卡位會食住左隻人,遠板都還可以,有機會跳贏
近板就會比卡你果隻食左位,跟住就陪跳
雙排嗎,成個s2無玩
牧出咗就無玩,呢幾日悶,玩番,變咗唔識封人
過兩日仲話改轉遠d同出手快左
希望唔好淨係仲係要兩個尖角位先轉到出3分線
有冇id
櫻木跟本唔應該企定定係入面同對面中鋒鬥卡位
佢定位係補位快執波快同執高板
見過好多人用櫻木學赤魚咁on99企係個底唔知做乜
就算出左去幫人補位協緊防
等人地出完手先再跑返入去搶板都仲得
琴日記得有場我卡位贏咗赤都搶輸 反而唔卡仲搶得贏 櫻係要玩衝搶籃板嘅 利申百幾潛客串櫻
卡位係隻game 冇咩用,隨左魚住
唔係既
高砂有時真係用到效果出黎
亦都有時卡完仲遠咗衰咗
bugs 角級別黎啦直頭,緊係對整體黎講啦
單人5v5你地會用邊5個?

我最近就咁樣:
櫻木 板同執波
內藤 扑同執波
流川 偷同入樽
木暮 三分大招
福田 高拋上籃
又唔好咁講,除左衝搶型既板角,花形櫻木呢d
其他都係要卡嫁
高砂琴日俾光頭爆版,
我覺得即使花形櫻木卡位都係有用,有d情況卡一下先開加速搶都有幫助
無課玩家抽到粒水晶換咩角好?
一定係仙道
起碼解到3個羈絆
藤真神牧都解唔到咁多
睇完個post發現大多數cm都係屌9隊友多過技術討論
巴哈會多啲技術討論
放宮城,池上出黎偷波都唔錯

進攻既話,最好就用神。遠三分無人守。不過無神

花形都唔錯,突破fade-away電腦唔識守

伏:
電腦用藤真,好易自己衝上去快射。叫傳波都唔傳俾你
電腦用池上有時會拋大石三分,但係叫傳波都會回傳,無藤真咁伏
我好少打到開咪屌人兼贏波都report 人,不過尋日有場真係忍唔住(如果係呢度巴打,希望你解釋下你搞乜春)

對我黎講升級戰黎,揀人對方先揀光頭,我幫隊友搶魚住,另一隻隊友秒鎖宮城。對方流川、仙道

嗰陣宮城係打字fuck晒話自己撳錯,咁我見無射手就揀越野。

入到loading screen ,見到咁

算,幫手協下防,幫我拉下空位,間唔中偷一、兩球,魚住又搶到板應該唔會無得打嘅。

一開波人地入球2分,我地開波,我被仙道守住無位,傳比佢。隻宮城就衝入去最簡單上籃(梗係比人block 臭),流川再入,4:0。

我連入2球3分(有球魚幫手拆擋),之後隻宮城就黎料 成日自己拎住個波好遲都唔撚傳(比流川偷咗2次),一係就鳩頂頭(仲要係企喺度嗰隻,當然又係比人block )。

不過隻game 又識做,係咁制裁隻流川(2球空晒中投都炒),我啲3分又有幾球細干擾都入。人地隻仙道又唔勁,走甩我幾次比我炸3分。

到淨返一分鐘多少少嗰陣,落後6分,仙道開大,魚住開大block 到,我執到波3分。
人地開波,光頭開大,我神奇block 到(我block 光頭大嘅機率應該無20%),宮城執到,扭幾下想上籃又被block ,我執到地板又扔個3分,干擾又中追和

人地流川空位中投被制裁,魚住搶板比我,我扭兩下傳返比佢空晒入樽反lead 2分。

仙道開波比光頭即跳入去追和。
嗰陣淨低19定18秒,我即開句:拖時間,魚住都出:投厭哨。
宮城開波即出:我能得分
(大佬你成場波一球都無入過兼比人偷咗3次波,block 咗2次)

條宮城就自己鳩帶波,結果比流川偷波
我即刻忍唔住開咪狂屌流川開大,魚住嗰陣都開咪叫我一陣扔3分搏下算。

得7秒,魚開波,一開波比我,扭一下仙道斷腳,我即行後一步3分,見到干擾但個鏡頭zoom咗入去就係咁絕殺咗

好多人話單排勿認真,我想講,嗰場係我升段位戰黎,兼且人地真係唔勁,正常應該贏㗎。

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞