[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(21)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
慢工起細貨唔得飛線又唔得騎電阻又唔得冇精準matching又唔得
又要平又要包生仔咁邊個維修佬敢接你單
乖乖哋俾錢搞原廠搞啦

利申做電子嘢維修
見到你哋咁講俾一皮我都唔撚接
技術好唔好唔知道但係我口中嘅態度閪已經浮左一個上水
我態度係閪㗎啦,吹咩?做嘢日日幾球生產又好零生產又好都係逗份糧
有人要幫手熟嘅啱傾嘅工錢收支烏龍茶就夠
你班大帝?接唔撚起喎
慢工起細貨:我講緊係拖半年果啲
飛線:無話唔得,如果唔係爛trace 唔飛線可以點搞
騎電阻:我講緊bypass 左個stage 個零件當修好果的,搖幾搖就鬆果啲
平:我諗講維修無人敢貪平,穩陣最重要
包生仔:識整整唔好同唔識整整唔好兩樣野黎
原廠搞: 除咗唔洗寄同可能平啲諗唔到現產野點解唔搵原廠整

一皮都唔接: 我講嘅閪就係呢啲放底部機整好似要跪底求返佢嘅態度

你每次入黎都係搵野拗,如果有人搵你幫手整機我諗都幾好玩
飛線你咪話衰聲
騎零件你咁叻知人點解要騎?咁易bypass到stage證明部機個design根本柒,有多餘嘢
唔係話睇死你班友,而係下下幾千至過萬搵返個你哋信任嘅人整,再等返幾個月半年一年咁你又制?
我尊重自己嘅專業,唔會同你班友喺呢方面有任何關係
轟轟轟 和樂團剩係入左隻best collection
聽咗幾首,今次真係轟轟轟
巴打有冇推介?
我剩係入左best collection 1
其實覺得佢地2018隻CD
細雪 雪影 君乜街 world domination都幾好聽
唔鍾意太轟既聲 想聽弦多啲
巴打可能會鍾意華風月

best collection 1+選曲真係balance得好
best collection 2新加個幾首又係正,《吉原ラメント》用黎試野幾好
不過今隻碟真係快+轟歌佔多,同埋好多metal 元素,尤其係《ゲルニカ》

不過中版歌都好聽,例如《宛名のない手紙》
真正慢歌好似冇
麻麻地 間中聽下都ok 聽多彈都會攰
agree
https://spl.audio/en/spl-produkt/phonitor-one-d/
出得咁少功能又簡單到冇招牌Voltair技術嘅一體機,個目標市場都幾明顯嘅
但係成件事都好四不像下,要指標冇指標,要gain switch冇gain switch,要balanced out冇balanced out,甚至RME用緊4490嗰陣你仲係4490,但係預計個價同ADI-2 DAC同價位......
錯咗,係RME用緊4493至啱

我唔係好睇得明今次spl想做乜
https://spl.audio/en/spl-produkt/phonitor-one/
純amp賣4k扺d
呢個價好似冇其他amp有crossfeed
當然我覺得早幾日其他巴打post 76賣緊個部舊野仲抵
之前上黎問過意見 所以交代吓
小弟本身想買條HD600原廠線 但唔知邊到有賣
所以膽粗粗email Sennheiser個香港耳機售後Artsound International問
先知可以同佢地order 新舊版都有
新版 250蚊 舊版 (冇3.5 to 6.3 adapter) 220蚊 [自取/SF到付]
之後我發現BicCamera賣1210 yen (約92.00蚊港紙)
因為冇日本信用卡 要經buyee代購硬食300 yen手續費同貴啲運費
全數205蚊港紙(114.81港幣 (1510 yen) + [運費] 88.19港幣 (1150 yen))
應該係最平嘅方法送到門口(除非有日本信用卡喺BicCamera買用代運)
不過時間都唔短 (未必有現貨)
唔計我擺咗一個月 用咗18日

照咁睇好似同香港代理買簡單d又差唔多錢
我係諗住未用過Buyee借呢次機會試伏
用buyandship順豐站攞 1磅29蚊
袋線都唔過1磅
本地順豐到付都廿幾蚊
buyee國際運費46蚊都黎
有冇focal clear包膠
clear pro 快樂使用中
clear pro同clear係咪心態上唔同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞