[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(21)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
幾日就想升我都係幾日 重慢慢玩緊
有玩開入耳, 想買番隻清啲嘅
Stax
你講咗咁耐肯出手未
K812
好想知香港仲有邊到有得試
去過熊仔 apex都話冇demo
唔洗咁心急
t1 2nd係會清d
鐵三角又得
靜電又得
不過真係唔洗太心急,用耐d了解清楚先再諗啦,除非你第一野上手已經覺得唔啱你
本身都想買兩隻大分別啲嘅
真係唔知,SOR
利申剩係試過k872, 但當時間舖好撚嘈根本試唔清楚
想買都未買到, ect啲營業時間

可能K7xx都係你考慮之列,音場會大d
用開個speaker條線暗斷,想問可唔可以剪左暗斷個PART,再駁返
如果可以,難唔難駁?
唔記得講係 4 pin connector

聽緊歌嘅巴打不妨順手簽一簽
http://chng.it/P5KvLswW6y
可以,不過你要mark清楚邊條線芯駁去邊
最重要係揾到條線邊個位斷
做起上黎唔難,係睇手工好唔好
最好買個soldering hand helper(深水埗幾十蚊就有),焊起上黎易順手d
e.g. https://www.amazon.com/Neiko-01902-Adjustable-Magnifying-Alligator/dp/B000P42O3C?psc=1&SubscriptionId=AKIAJQUMBT74S4ZKCBTA&tag=makeradvisor-20&linkCode=xm2&camp=2025&creative=165953&creativeASIN=B000P42O3C
done
唔肯定邊個位斷同斷幾多個位你條線剪到變通心粉都未搞掂
隔幾秒一吓滋滋聲, 有規律, 係咪ground noise
成個system有咩devices同埋點駁法先
電腦, 兩個mon, rme, 水母喇叭
同一個拖板
換咗條lab ii又無noise啦喎!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞