[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(21)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
MSB 都正,但香港代理相對之下冇咁活躍,所以就少人提
雖然唔用都會有聲
想問有冇咩amp/dac+amp介紹? 定係買drop個個已經夠用
想講你on9啊
Dave呢啲不值一提嘅垃圾機都好攞嚟講啊
mojo係Chord嘅入門機我冇撚否定過啊
之不過喺呢個po嘅方向嚟講jds個組合輕鬆收mojo皮咋
最初只係你自己講,我地係講TT2
mojo係portable,你套jds帶埋電出街聽?on9仔
例牌回覆THX AAA 789
ifi zen can + HD6xx係西裝
當有有其他例如Schiit, JDS lab atom, O2等等

是咪呢隻

利申非加入戰團
5皮有Bartok你搵比我,我即刻買部

DAVE係最初出時,台灣吹捧,仲要係耳機界。
玩speakers既就通常覺得佢動態唔足,低頻小,chord味唔大氣,上唔到大場面。

不過五皮左右既DAC,算不過不失,係咁既水平,用咩濛呀垃圾黎形容,真係小見

真係咁差,headfi就唔會標配咁啦,不過一定係班鬼佬聽力有事

以上邊一句係我講㗎?
講得dave同dcs呢兩個option仲叫講portable?
Empyrean你拎出街聽?
你不如去驗下個腦先?
Tralucent Audio Ref. Gen3
五皮up啊叻仔
驗眼加驗腦啦

咁計埋MSB reference同CH D1啦
都係5萬UP

就話無人用,就話人用料差,但人地明明賣點係粒晶片
搵野黎嘈,人地好聲氣同你傾就屌9人
你係咪中文唔合格?
只係提過Dave,邊句話要買/dave係好聲?
果陣講緊出TT3,應該會upgrade Dave,都係講TT為主
然後你話:
Dave都推
你班友係咪聾

其實無人推過

又係你講入門,chord入門就係mojo
你就拎唔係相似既產品,話贏mojo
咁我話幾千蚊耳牛,贏幾萬IEM添
粒晶片咪就係粒你自己買都買到嘅xilinx FPGA囉
啲code先值錢啊傻鳩,唔撚識喺度鳩up
其他人和理非費事屌柒你就以為自己好撚有道理
乜狗屎垃圾都有人幫襯㗎啦,睇個充滿珍禽異獸嘅科林嚟做參考
我話佢垃圾,用料差係其一,聲唔撚掂先係主因
仲要旗艦定位旗艦價錢
講咗咁撚耐都未明?
含撚啦兩條loser
入門呢隻字係我提起先嘅咩?
你quote返俾我睇下?
好心你哋盲捧名牌貴價嘢就認撚咗佢啦,好撚肉酸啊

無人用又話,有人用又問多人用又點?
你咁有自己睇法,咁請問邊部你覺得好,但就無其他人讚過呢?想開下眼界
部部機都有讚有彈架啦
chord明明有幾千蚊入門,呢部都講緊唔過10萬,就話人盲捧名牌貴嘢

又關邊個提起先咩事?講入門係因為你話chord係名牌貴價嘢
你都用dcs嚟比,咁比仲會覺得chord係貴價?
聲音呢樣野一向好主觀的,你覺得垃圾人地覺得好聽冇問題啊,唔洗一定人地認同你呢
Dave我未試過,我自己用hugo2就用得幾滿意
未有武漢肺炎之前我係成日要出國走來走去的人,帶hugo2出去,淨係擺headphone在外國對我來講好方便,聲又幾好,Dave我唔會考慮買
最後又係拗捉字蝨
打和super 啦

Dave 係比較多唔同意見嘅機
外觀好似韭菜,大陸好多人買
都係果啲好多商家吹嘅機
渣又渣唔晒,叻又唔算抵玩果啲囉
最重要係呢個預算嘅dac 入面呢部野最出名
對於啲土豪黎講唔會同你研究十幾部機揀部最好黎買
于是就買dave ,至少唔會中大伏,最多唔抵玩
咪當買外觀囉
名牌嘢 同 貴價嘢 咁解啊
唔識廣東話?
咁同dcs比,chord係名牌嘢定貴價嘢呀?廣東話博士?
我又問返你啦
喺連登Chord同dCS邊個出名啲啊?
唔知,但名牌既定義係連登出名?
同埋而家已經唔係討論緊耳機野,無新論點我唔覆你喇,俾其他人正常討論啦

sorry,阻住晒咁多其他人
仲有係一體機,對有個錢既耳機友黎講唔洗煩
d鬼佬直頭接1266黎聽,仲話好好聲

同價位既dac都係咁上下水平,另外耳機洗唔洗上到幾十皮既hiend dac都係問題,有咁既錢都玩speaker

Dave 推kenneton thror 難聽過食屎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞