iPad Pro 2018 & 2020 用家討論區 (21)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
好少會祼機,放喺枱面會壓着個鏡頭,寫都寫得唔舒服
呢隻幾好,一直macbook用都好穩定,黎緊ipad可以一齊用
但magic keyboard 又唔可以放枱寫
唔通要買個case?!
我尋日諗住清magic keyboard入面啲塵撬開d制結果撬爛咗今日攞去士多都預咗俾228換過部,結果個店員話除非個keyboard真係斷開兩節如果唔係多數都係免費整
我愛apple
mon係會凹落去少少,因為佢塊玻璃好薄

完全唔同iphone
iPhone厚啲塊玻璃都厚啲啊ma咪冇咁易凹落去
有睇過下 但因為update 得密, 條條片講果時個version 都有d 唔同
之前無既功能依家又有,所以好難揀
主要都係開學校notes 再起原本文件度加自己筆記,同埋查下字典
感覺暫時無一隻 "多in one" 無線充電版係好
就算belkin 果隻,amazon 好多review 都話充電時有d 怪聲
其他牌子一係就慢,一係就charge charge 下甩左 connect.
反正大家都出得密 又係競爭對手
你咪買平D個個當支持下本地牌子囉
除非你要上堂錄音 而你亦會花時間去聽番D錄音
否則唔太需要notability

不過實戰真係要自己試下先知 我買左goodnotes有時都會嫌佢額頭好大 如果係要做presentation個額頭(tool list)會擋住好多位 所以去到尾可能都會係兩隻都買哂, 你買住一隻試住先喇
明白,應該唔需要錄音住支持本土先
唔係有presentation mode?
個個只係俾你睇 唔for你寫野
唔該巴打,我唔急用等吓遲啲有冇air power先
跌咗支筆落地

有冇得買過個筆尖?
貴得佢
a12z已成condom
Single core 比12z多成41%
Multi core 只係慢10%
真。condom
我就係其中一個
我係為咗120hz refresh rate先買,jot notes舒服啲
蘋狗近年都係咁,set到舊旗艦同新中階差唔多+各有好壞,eg iPad Air 3 vs iPad Pro 2017, Watch S4 vs SE, iPhone XS vs 11
利申back to school
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞