iPad Pro 2018 & 2020 用家討論區 (21)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
一定買咗先,有咩事起碼唔洗咁貴

Apple care 可以refund, 按返比例計
Ipad pro放係枱面上面寫野畫野好跣
大家有冇咩野accessories解決呢個問題??
Hotline . 會跟據剩返幾耐去計算
productivity類
全部都要學點用 你生活簡單唔想chur自己就唔好諗呢D 你只會學少少就放番低

notion - 簡單至calendar, to-do list 電腦打既筆記, 複雜至task management flowchart一樣都整到, 支援多device(PC/MAC/AN/IOS) 登入同一account
Fantastical 3 - calendar (要錢)
Drafts
Audible - 有聲書 (月費)

好重要講多次, 你只係買黎娛樂就請你無視我上面個堆
呢堆野某程度係迫你用少D 電腦用多D ipad
paperlike類 但我唔建議買paperlike 2
不過買前真係做下research先 好多人都係直接買完發覺唔岩自己
你想寫得舒服+勁磨支筆頭定睇得清 自己就手勢細力D寫?
一係就自己加舊軟膠筆頭
logi個支太扁 寫之前又要撳制先開到筆
用過apple pencil就番唔到轉頭
有冇套推介
點解唔建議買paperlike2嘅
等我仲訂咗
乜有啲咁嘅嘢
係。好啱會定期換機既人,唔洗蝕
$700
https://youtu.be/QPZOU6KsZRI
自己search下youtube都會有
但唔代表bellemond就無壞處,一樣會磨蝕支筆。
呢個post前多少少都有人推介一隻更唔似紙 但更加清既貼
不過都係好貴
都係個句,你到底想要有幾似紙 有幾磨先岩你? 愈似紙就愈唔清
我相信買得pro 都係想要畫質,如果你單純只係ipad 再加paperlike的話其實無問題
因為你完全只係想要紙 夠睇notes就夠唔需要咁高resolution
利申: 依家裸機算 寧願抹多幾次
係呀,改訂單/ 退款之類要喺14 日內搞㗎
Sorry
我意思係機背同枱面好跣
唔係個mon
我自己都用緊類紙
預佐遲早換筆頭
過多半年整爆部ipad拎去換就唔再用類紙
買佐AC+既你地預計幾時整壞部機之後去換
買個薄身case咪唔跣
用緊magic keyboard
有時要放係枱面寫野,冇理由到時先上case咁唔方便
大家會用咩方法整爛? 就咁掉落地?
呢d 問題就唔好問啦
budget? 有一件item係超正 但勁貴 我唔捨得買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞