iPad Pro 2018 & 2020 用家討論區 (21)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
要買case,但買個皮case加key to go一定輕過case keyboard款
我就係掉轉,打死都唔買重過macbook 既folio,轉買keytogo 加case
Ching裸機左幾耐?有無花到
6200入左部pro 12.9 2020 好抵
今日買左magic keyboard 12.9
我反而想買佢個keyboard
Apple care啦
貼左mon貼勁反光
如果同ipad8比
Pro個防反光塗層係咪明顯好多?
係好好多
始終iPad有gap
重啲
Pro個mon係咪滑好多?
我手汗撚 ipad8裸機用起上黎勁啜
不嬲係殘体
想問喺邊到有得睇喺邊出貨
如果你連埋case去計(冇理由唔用case呱),就算用apple official最輕嘅folio,其實都係用smart keyboard folio會輕啲

Ipad pro 12.9 : 641g
Ipad pro 11 : 471g

Smart keyboard folio for 12.9 : 407g
Smart keyboard folio for 11 : 297g

Keys to go : 180g
Smart folio for 12.9 : 240g
Smart folio for 11 : 175

MacBook air : 1.29kg
終於俾我搵到個非裸機派
Ching 用case有無用埋貼同買ac+?
有用類紙膜,冇買ac+,冇呢個必要,一嚟唔平,二嚟換翻新機仲要再加錢,三嚟,換咗機仲要搬過百gb資料過新機
類紙膜喺邊度買?paperlike一訂就成個月先有 等得黎部機都花左

另外個mon有無明顯朦左,個手感順唔順?
Ipad有無咩mindmap app好用?
免費或付款都可以
我都係
插線要一陣先detect到叉緊電
pd就時得時唔得
有巴打話兩個星期左右到左
我都係用paperlike 2
一係出深水埗買啲cheap cheap貼用住先

淺色背景會明顯見到粒粒,深色背景就唔覺眼,仲可以防反光

上面有巴打講嘅日本廠leplus都好似唔錯,有一隻全球唯一嘅玻璃類紙膜,可能仲清(仲要防反光),不過網上評論唔多
一樣啜手

手汗多會好污糟
想買部11吋4G 128GB
點知2手網得WiFi版
一係就過期買唔到applecare+

應該等吓好定直接6000蚊買部全新 2018 64GB 4G?
美版會平好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞