見好少人識PTE呢個英文試

529 回覆
51 Like 25 Dislike
我之前有搵過啲老師補過PTE, 佢教我唔好㩒back, 用mouse click 返轉頭去replace d 字,我諗咁係對d enabling skills 有加分,所以我90分🤣

另外,speaking ge 技巧係讀得流暢,唔使好快,但要定速,每個標點要停,但唔可以停太耐,如果RS 唔識,就求其塞個字,唔好窒⋯

如果有人想練,我其實可以幫手,不過我唔係真係好多時間幫手咁⋯⋯
多謝你
我朋友都叫我再考ielts, 不過似乎我已經無呢個需要,所以我都係慢慢浸吓啲英文咁~ 🤣
我之前有搵過啲老師補過PTE, 佢教我唔好㩒back, 用mouse click 返轉頭去replace d 字,我諗咁係對d enabling skills 有加分,所以我90分🤣

點解?
想請問下WFD如果咩form 都打哂會唔會扣分?
i.e. industrial experts expert will discuss job opportunities opportunity in an automatic labor force.
Pronunciation試過90分
其他除左spelling之外都睇得過眼
我有好多時間
而家都幫緊身邊啲朋友練
不過陣間又會比人話倒tutor米嫁啦
佢話唔會扣
但我覺得只係唔扣writing分
撞字點都會影響listening
我覺得自己listening差咁遠係因為咁囉
Thx啱啱見到!
不過我都想考咗先, 起碼知道可以隨時報番
原來係咁
D印度 plural forms 真係好難聽得清楚
WFD好似無乜印度accent
同埋語速算好慢
係RL SST嗰啲大獲啲
ielts全7難過唔限制 overall7.5
我用星際溫WFD 同RS 一出india accent 即死
即係其實實際考係唔會有india accent?

RL 同SST 有咩大獲
All band 7同overall 7.5係兩回事
All band7係最差嗰份卷都要有7
Overall 7.5係最差嗰份卷係乜都好總之拉到7.5就得
最弱項都要有7喎咁其他卷咪要8/9?
所以all band 7係好難

我見過R9 L9 W6.5 S6.5 overall唔記得7.5定8 好陰公
Essay佔分算少PTE writing高分好大機會係默岩晒WFD
Spelling好差
由做mock到考左兩次都未試過高過70
幻想到WE SST SWT呢啲發生緊咩事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞