見好少人識PTE呢個英文試

529 回覆
51 Like 25 Dislike
總知你揀academic 就係
想問下巴打除咗official mock 之外仲有用咩教材?
你有朋友幫你執pronounce ,如果無朋友嘅話可以去邊度搵人幫人執
收到
其實writing唔洗點寫啲靚嘅句子 我都只係背咗template 用多少少linking words
啲template 係上某寶買
有無link 可以望下
報左十月尾去考,aim 65,本身英文底唔差,聽人講ielts都可以祼考諗住溫少少就去考PTE,琴日睇下PTE啲問題p你個k.覺得唔係考英文。本身有少少學習困難,好多野都要highlight,圈住個人先function 到。佢咁考我覺得好辛苦。又唔係想考高分,早知報ielts !
可唔可以救下我,我好痛苦,我依加一路有番緊學重要考PTE
咁啲時勢淘咩寶啊其實你上YouTube睇下啲印度人講pte都已經好詳盡 有啲比埋essay個format你背住入去考
我都係抄佢哋
因為個on9限聚令
不過而家好似多左個center考
Template啦
同埋寫啲簡單啲既句子
你上網打template有好多
揀個易背既
我溫左2個月
平均一日溫6個鐘
我見好多人溫一個月一日2,3個鐘就得
但嗰啲人本來就可能ielts差啲全8咁既水平
根本無得比
如果底子好
而家開始溫10月尾考其實算有好多時間
不過skill係重要既
研究下
安慰番你啦我考嗰陣都有好多同我同期考既係有份full time係身,仲要有好多係RN佢地咁樣番shift都考到,你都唔好輸蝕姐
試下訂左個學習plan先啦不如
將你每日可以溫書既時間安排好左溫啲乜先
btw澳洲大學grad諗住考79+入EOI?
我最近都諗緊好唔好攻埋listening考79+搏多個機會
啱啱訂左E2,最近lockdown到個人好頹,希望有動力溫書唔好浪費咗果幾百蚊啦
6個鐘好有恆心
拎到 visa 未 ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞