見好少人識PTE呢個英文試

529 回覆
51 Like 25 Dislike
我依家用緊猩际練習但係有時候覺得佢唔准,

我用埋萤火虫兩個AI出嚟嘅分都唔一樣。

我啱啱download咗萤火虫,我想問吓貼題率有幾高?

好疑惑,
我考雅思好低分,希望下PTE高分啲,

操多啲嘅話應該攞到70分

好多題目都可以背template,感覺好奇怪
我打算12月中後PTE,

我想問吓個考場係咪會好嘈,

我上網喺YouTube搵個摸擬現場環境,

好似個菜市場咁….
你係香港定澳洲?
我之前係灣仔考, 我簡最早個time slot
好少人, 勁靜,我係最嘈個個。 但走個陣見到下一個time slot 已經成村人。
所以你如果唔想多人,可以簡啲神咁早個啲時間, 同埋研究下返個centre 少人啲/ 邊日少人啲。
多謝師兄指點,我喺香港考,打算12月中考。

應該都可以揀最早果場我等陣上網睇吓

我想YouTube搵個模擬市場嘅片好似去飲茶嘅聲音咁

好distract

師兄你用乜嘢materials 溫習,我已經用緊嗰個平台AI評分唔係好準…
我啱啱睇完灣仔最早下個月22號。8:30得一場🥲
今朝對比過,灣仔好少場次,剩係得8:30一場

旺角好多場次,每逢星期二五 每日都有三場,

聽你哋意見報灣仔
師兄你攞幾多分…
人多可能真係會,唯有自己再讀大聲啲😂,同埋千祈唔好怕醜,要大聲讀,亦都唔好聽人up乜,唔好望人,要進入忘我境界😂😂

都係個啲, 猩際,瑩火蟲同黑科技。
我有買猩際VIP pass 有無限評分同mock .
一開始都好糾結個評分, 但你有時聽其他人讀高分個啲錄音其實好多都難聽, 就知道唔駛太在意, 佢個AI有時係有啲位讀極都拎唔到高分, 自己判斷okay就好。
依家就係經歷緊你講嘅所有嘢…

RA : 讀得大聲啲清楚啲基本上都有67-76
有啲唔識嘅字 都大概可以睇到佢個拼音係點讀
一開始係用猩际評分.
前一兩日用埋螢火蟲個分出嚟。
就完全唔一樣

RS: 不停咁練囉,記低keyword 頭一兩個字母
好奇怪有時就算讀都好順 仲係好低分。
不過唔理啦我覺得讀得出70-80%已經當贏咗

兩個都買咗VIP,依家日日全日喺度溫,剩返半個月時間準備。一定要攞到70分

不過個人有時溫到呆吓呆吓,特別係個AI唔知想點嘅時候
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞