當年讀緊chem嘅你而家做緊啲咩?

519 回覆
50 Like 7 Dislike
我唔係研究superplasticisers架用家黎
其實你明左之後就會覺得其實唔係咁特別
當年Year 1上堂無特別講

照你咁講,似洗潔精果類原理?
第一代第二代就真係似洗潔精嘅原理,第三第四代就唔同嘅
想問下邊度可以搵到多啲學校請lab tech 既招聘?
又聽到一個case
Chem diploma grad 醫管局請配藥 20k
Salary幾多
Sor 睇到
絲打
如果fg 想做CSR 應該報咩好
我見好多都要working experiences
Corporate CSR team?
真係撞彩咋,咁岩有d公司等人用你先有機會
不過好多公司寫1-2年experience實際上fg 都會請,你可以照試下報先
如果想做auditor 就一定要有經驗先會請
你個post 係咩
我直接search csr 好少
你search 下assistant sustainability officer之類既野啦
又或者assistant corporate responsibility officer
人工同前景好嗎?
謝絲打
好人一世平安
人工睇公司睇經驗,算搵到餐飯食,過得去
前景就基本上睇公司嘅pipeline,同埋Sci grad就點都要補個master先有多啲上位機會,諗吓連pharm grad都讀緊書嘅時候Sci grad就無得唔進修吓,咁當然其實最後尾經驗係最重要同埋點express到自己做過乜俾人知。仲有做耐咗轉去其他department嘅機會都有嘅。不過坦白講,愈來愈多pharm grad入行,競爭係愈來愈大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞