當年讀緊chem嘅你而家做緊啲咩?

519 回覆
50 Like 6 Dislike
所以我唔接受呢個解釋
仲要係教書
啲學生唔識嘅俾佢誤導哂啦
畫ts 要加括號同double dagger
不過唔知佢畢業個時要加味
老老實實 你唔掂開
真係唔會特別留意
畫錯左真係唔出奇
無人會笑你唔識
只會覺得你大意睇漏
一開始得都望左陣
本身都係食下花生
但佢死撐過話自己岩
仲人生攻擊 拎自己d followers
PhD cal tech post doc嚟打飛機
真係唔好怪人追住你嚟咬
咁樣做人同林鄭有乜分別
死唔認真 愈搞愈大獲
有信徒偷偷留下負皮
有冇人研究電池?
老老柒柒
喺嗰啲時候肯彈出嚟仲要歸邊,咁實多人當佢神咁拜(英雄)
呢個世界唔包裝,邊有selling point?
華人社會係咁
信奉權威
鐘意為所欲為
唔跟規矩
香港之所以成功
係因為英國佬建立左制度
但回歸完就即刻現哂型
天性嚟 我認為係無得救
https://www.facebook.com/103539201506669/posts/106622837864972/?d=n
身為博士9up都要有個譜丫
話時話呢個page係咪呢度巴打開
佢拋啲kw出黎有乜用 其實兩份報告都講左CS既二噁英濃度低到冇超標 佢係要死都拗番生有咩計

根本由此至終二噁英呢樣野都係佢自己唸出黎既 佢一開金口已經可以帶風向
咁講1200度乜鳩分子都散晒嘅,再加埋Cl係真係有機會出到二噁英

但係化驗lab都out of detection limit 嘅嘢就算鳩數啦
一開頭係辛苦, 要好快反應, 唔關Technical知識嘅野要記實同好快答到, 咁樣人地就容易啲接受到我嘅缺點就係唔technical

同埋人地教過嘅野要記住, 真係唔識唔記得就執生, 總之要反應快
藥廠sales
好搵又好做
做緊掃街清潔 月入9k
Chem畢業再去讀medical lab
問心自己幾鍾意做lab
搞認證制度咪要加人工?
cost多咗仲點頂爛市?
十幾年前已經話搞啦,搞過啦,試都考埋
到頭來咪又無人認…
因為事實上香港嘅Lab tech又好 chemist都好 都係喺lab做機械人咁 唔需要degree都做得嚟嘅話點解仲要做埋認證制度
巴打 我留意左你好耐
可唔可以分享多少少
Hi (半個)行家,原來你講Superplasticizer, 我仲以為其他產品

成日覺得Superplasticizer 好神秘

利申:Civil major, chem minor
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞