信用卡討論區(98)信用卡討論區(98)唔講中資卡

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
我實測過,同一日同一產品,約$10000日圓,hk$平幾$咁
jp我無account試唔到,但係美國amazon我只敢講平頭,唔敢講邊個平
Red卡個po有人實測,dcc 都係平過美金少少
而家差咁少,其實好受匯率波動影響
簽外幣的話,兩三日之後返單匯率已經唔同左,平左係唔出奇
所以我咪就係話信用卡唔係用大貓個匯率囉
無野,睇錯
3個星期前申請左citi prestige 但到依家都無回音
Citibank 係咪不嬲都咁慢...第一次申請citi 卡
試下先 唔該哂
想問下大家用邊張交雜費保費
Though e-banking
咁無得揀,大貓
原本enjoy 卡有cash dollar 而家變左做yuu points
我本身有vs
整多張白金信用卡可唔可以同一個月交20000?
之前見到有scsc ad link係1500 promotion
我keep住咗條link係咪都用到
可以,但係佢畀唔畀你整就唔知
BTW其實 red 都得
Red 交費都計?
之間話白金卡先可以有10000去交費
因為 red 係 mastercard world,白金以上
點解我講親呢件事個個都好驚訝咁
等我仲停留係dcc 一定搵笨嘅年代
Thanks
(iii) 以普通卡、金卡或銀聯雙幣信用卡在網上繳交的賬單。
以合資格信用卡在網上繳費,只有每月月結單周期之首港幣10,000元之合資格網上繳交費用才可獲享「奬賞錢」
上星期申請hsbc vs
夠400k 資產
唔知佢批唔批
用Red card 上網經Google Pay 碌外幣係唔係食唔到5%個promotion?
無左stop-over之後點換都唔抵嫁啦
渣打AM卡今年做咩waive年費咁手緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞