信用卡討論區(98)信用卡討論區(98)唔講中資卡

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
想問下citi premiermiles如果夠2萬海外 佢啲額外分會幾時入 定係假如我一碌2萬海外佢就即出
冇左中旅卡
係咪即出就冇留意,但當月月結單一定有
搭單問

收到citi pm 卡
想問個master logo係卡背係咪正常?
但仲有HSBC/ SCB/ AECX
正常

cashback , rewards 都咁design
都係個句,去到盡的話呢個post已經可以完
屌,Citi HKTVmall 信用卡星期四買嘢優惠縮到得返 95 折 + 5% Mall Dollar
我覺得差唔多啦

enjoy 因為全部藍店 怡和撐警 所以唔用

earnmore因為中旅社 紅底

HSBC凍結星火戶口 = 同手足割 星火錢幫唔到手足

SCB 撐国安法 認為可以為香港帶來繁榮穩定 = 怡和差唔多level

AECX 炒發聲機師、空中服務員 = 吉野家 自我審查 禁言 奶共

咁點解enjoy可以ban,SCB唔ban?
你唔會唔幫襯美心 但幫襯大家樂嘛?
只係覺得enjoy SCB HSBC大家都係撐警撐国安
點解一間ban一間可以保留

冇乜所謂 想知個界線喺邊 費事遲下講下大新又話邊個邊個係主席 係港共高官 想講DBS又話 新加坡奶共乜乜乜

好似頭條新聞未摺之前咁 摸唔到條紅線喺邊
無錯
ENJOY係就算藍店變哂黃店都係一樣咁廢
呢個上年之前都咁講架啦....
佢係屬於狗都唔屌
enjoy係0申請意欲啦
即係咪HSBC SCB有優惠 又未算做到出面所以可以留低?
望落應該只係因為學生攞黎交學費有 cash dollar 先勉強留低係學生卡個度,而家有巴打話繳費都係回 yuu point 已經完全無理由要 keep
調轉諗如果用呢種條件ban咁真係變剩citi討論區
即係唔駛開po啦
所以大致上就係你咁講
先徹底ban紅資,其他有奶要再觀察
Diu,交申請冇幾耐
autopay 就唔使理啦,autopay 未入數者
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞