信用卡討論區(98)信用卡討論區(98)唔講中資卡

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
好快打通
垃圾嘢無人想知
您可以remove 卡 然後add 新卡嘅
佢意思應該係信用卡A 係戶口甲用左之後,
唔可以去戶口 乙用。
搵份3皮人工仲實際啦
小弟不才
那有錢
exactly
我個T&C係寫9月30喎,唔知係咪同一個推廣
於推廣期內,合資格客戶憑認可信用卡之Citi PayAll交易累積滿HK$10,000或以上,即獲享HK$300現金回贈(「回贈」)。
Citi PayAll交易金額及條件
獎賞
透過認可信用卡以Citi PayAll成功交易滿HK$10,000或以上
HK$300現金回贈
話說 2 月份張 AEON 卡有 2 筆合共 2萬消費, 3 月做退款.
因為張卡得10K Limit, 條款話每個月最多只可以賺取積分上限係你張卡個 Limit, 即係10000 分.
3 月 Check 單發現佢扣左 20000 分.
打去 CS 問佢邊條條款, 佢就 Quote 左呢條款俾我.

3. 除於信用卡申請表上註有特別聲明外,持卡人憑卡簽賬每HK$1,即可獲得1分獎賞積分(惟現金預支、手續費及費用(包括財務費用、年費、逾期費用及其他費用)、稅項繳款、賭場籌碼及已取消或退款之交易除外)。AEON有權隨時更改獲得積分之所需簽賬金額或換領獎賞之細節,而不須另行通知。

佢話
CS: 退幾多就扣番幾多分.
我: 但你地只俾左 10000 分, 最多都係扣 10000 分.
CS: 因為你張卡得10K Limit, 每個月最多只可以拎 10000 分.

依家要倒貼番 10000 分俾佢, 痴線.

想問下巴絲你地其他卡有冇遇到咁情況? 銀行通常會點處理?
我有咩方法可以叫佢扣少 10000 分?
黎緊11月要起政府買藥,應該會簽一萬
想請問依傢有咩卡迎新抵拎?

已經有scb simply cash 同埋 citi bank 過緊冷河

首先我好懷疑政府醫院其實係咪收信用卡
收呀。。半年前簽過
當公立醫院真係收信用卡,大貓red囉,迎新$800迎舊$300
咁應該聽日入數
okay...等陣睇下d requirement 先
thank you
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞