信用卡討論區(98)信用卡討論區(98)唔講中資卡

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
呢間野又要做優惠又要縮真係好on9
最後面嗰句其實多餘

如果匯豐渣打嘅優惠明顯好一截,又易免年費,就算佢哋登晒全港報紙頭版同喺所有電視台電台出廣告瘋狂吹奏国安法兼嚴辭指責抗爭者

100位黃絲有90位或以上都會繼續用佢哋嘅卡

成年人要學識對自己坦白,唔好搵咁多藉口

所以講到底,大部人真正在乎嘅只有係咪中資+夠唔夠著數
本地消費 citi rewards係咪好用過pm
其實個時匯豐凍結星火係無得講
星火個戶口係一間清潔用品公司嘅名黎 咁你嘅資金進出點會講得通
而匯豐係準備好晒俾佢拎返啲錢走 點知啲狗就上門拉人
如果咁都入匯豐數我又覺得唔太公平囉
個優惠好似推得一兩個月,咁快就縮
用VIP+Red食9%好過
拎完迎新等cut
算吧啦
乜都唔講得
個post仲有乜生存價值
有冇ching知

Thanks
睇銀行
攞嚟星期一紅藍綠applepay八達通㗎
足足2%㗎
1.67% 咋,15000pt=$50
我想問下 開咗BEA SupremeGold ac係咪一定開到SupregoldWorldCreditCard? 開supremegold ac門檻係50萬?

我申請過咁多張卡, 唯一一張唔批嘅就係依張。

ps 申請 mortgage 開Supreme 戶口時個 staff 游說開。 TU A
同時申請hsbc red同vs
Red批咗
但vs冇消息
打上去問,話唔批
我話下,咁我再申請過囉
佢即刻話會再安排審批
咩料 從來冇試過唔批囉
Hsbc真係奇怪
唔批有咩覺得咁奇怪?
hktvmall外/回現金 300pt->$1 (1.67%)
hktvmall 250pt->$1 (2%)
啱啱換咗 好似係最近先改
之前hktv pay with pt都係300換1

除非唔去hktv買嘢啦
大把人過哂佢requirement都唔批
好難做到hktv mall 咁撚肉縮
優惠得果小小
仲要陰d 陰d cut
唔夠資產/月薪咪唔批
有幾閒?
我學生金卡都唔批
我都覺得神奇
我擺咗11萬幾 red 同白金都唔批
check完tu有A
十號申citi cash back今日到,郵局信
又快到咁
POPP無法庭手令,應該比返錢人再凍結
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞