信用卡討論區(98)信用卡討論區(98)唔講中資卡

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
又或者洗 browser cache
冇呀,我淨係知用iPhone就會話流動網頁版未推出,ipad上呢就load空白,destop chrome上呢就話系統維護中稍後再試咁上下既野....用ie上就上到
Citi 信用卡好鬼麻煩,唔俾人直接喺佢個Apps裏面換積分
有得換,不過rate 唔抵咋嘛
citi
Citi
喺ebanking換個rate抵啲
渣打=hsbc2.0
Pm啲分唔會過期,長遠總有機會用

里數真係唔啱使都可以將啲分換做現金回贈

簽$1有4分,簽$41左右就有165分,可以換返$1現金回贈,回贈率大約2.4%高過cashback、scsc 同earnmore,仲要冇上限

但前提係每個月要有$20000嘅外幣簽賬
咁又係 唔講我都冇為意
但呢2.4%係咪要果個月簽到20000?
要每個月都簽夠數,否則會拉低個rate,所以好蝦人用

但如果你嘅消費習慣夾到張卡,可以話係no. 1神卡(red出嚟之前)
但要個個月都簽到兩萬仲要外幣 難度都有啲高

當然又想到時再用分換回贈都得既又真係唔錯
Red同blue cash都唔批
red都唔批你申請enjoy card算啦
有VS
咁正路應該都批wo, 我都係vs + red
HSBC 你估佢唔到的
我都有VS, 申請過2次RED 都REJECT
不過你岩岩錯過左cash back雙倍迎新
冇啦咁都 本身一路都用pm

cashback最近先開埋
多數TU 跌/VS信用額太高, 上ebanking主動降低VS額再禁申請
係喎諗唔起VS信用額太高都會有影響 VS個credit limit係其他卡嘅8倍 我就喺度諗我每個月都準時還錢冇理由TU低
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞