信用卡討論區(98)信用卡討論區(98)唔講中資卡

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
由2020年5月19日至6月30日,憑滙豐信用卡累積本地簽賬滿港幣4,000元或以上,當中以流動電話付款(即Apple Pay、Google Pay™或Samsung Pay)作任何金額的簽賬交易,即享高達額外5%「獎賞錢

想問呢個回贈出左未?
基本上邊間都好所有卡有食迎新都要keep一年
大貓行山要13個月
想問下
如果我card limit得10k
但係我想買一樣大概15k嘅嘢
係咪入5k入去 一次就碌到?
(想用匯豐/東亞信用卡咁做)

因為之前試過交學費入錢bump大個limit落恒生信用卡
但係都唔可以一次過碌到大過limit個數
唔知係咪間間銀行都咁?

定係一定要申請臨時加信用額先可以一次碌?
間間銀行都可以咁做,但係唔係間間銀行係即時入數
最直接就打電話/網上申請去臨時加大

有d人話得有d人話唔得
我以前交大學學費係可以, 但店鋪簽就唔知了
Citi 八達通 15% 應該延長到 31/10
唔碌得大過個limit應該係因為你申請張卡嗰時自己set咗做唔可以過limit, 你試吓打去銀行改咗佢
隔離壇話收到SMS會延長一個月
試過大學學費同店鋪簽都可以
點解張細頭加左落Apple Pay 成日拍唔到
要用實體卡先得
但用Visa/Master 拍又冇事
出咗
唔確定而家有冇更新

以前經驗,pos 拍 AE / 銀聯 同拍 v / m 係分開兩個制,店員見拍電話就 default 喺 pos 㩒 v / m

可能佢見到你實卡先旘轉返
所以唔好同收銀講拍 apple pay google pay,要講返拍 visa/master/AE/支聯
下次都係咁同佢講先
我又以為係機問題廢事阻住後面就用實卡
巴打有冇申請臨時加大?同埋係邊間銀行?
幾時既事?
今日 check 到有,可能早幾日入
今朝未見,
見到#318即log in,
真係有。
啱啱check到我都有
thanks
冇,恒生
250已收
大貓幾時先可以show到到底係派咗咩活動嘅回饋
今日落分行cut鬼埋垃圾行山卡+大學卡
月結單會寫 rewards + 冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞