信用卡討論區(98)信用卡討論區(98)唔講中資卡

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
想申請citi cashback但係唔批 咩都未交已經話唔批 有冇巴打知係咩原因
用舊客身份申請?
新客 啱啱開完bank ac收到atm card
但係未放錢落去 關唔關事?
當新客申請都無咁嬲
舊客啱啱用新客link批咗PM
7800係班同學面前打J 抵到爛

影衰曬以前by invitation 既人
有simply cash 想申請張卡買iphone, 有咩迎新卡好提議?
HSBC red card
本身有hsbc信用卡,無左新客戶優惠
大貓有迎舊架
大把人咁做
見人好似話有儲里數既卡其實都可以用里數當現金回贈咁黎找卡數?
有邊張可以做到?
個D係叫做積分卡,積分可以換里數、找卡數或者換禮品
匯豐獎賞錢同 DBS dollar 嚴格黎講都係積分卡
知唔知AE有無得咁做?
遲d有筆十零萬既數要look
想出細頭+大頭食迎新 , 但本身無用開里數習慣
只要唔係自動轉換既卡都可以架啦
AE大頭細頭咪就係積分卡囉
但用黎找卡數計返個回贈率係幾%?
AE Pay with points 300分 = $1,自己計

『美國運通白金信用卡』積分計劃只適用於美國運通白金信用卡會員,憑卡簽賬每HK$1獲享3美國運通積分。此計劃可換領外遊常客獎賞以及基本積分計劃內之獎賞。每HK$1獲享3美國運通積分適用於每一個優惠期內憑卡簽付之首HK$120,000簽賬;而HK$120,001及其後之簽賬每消費HK$1可獲1分。每一個優惠期為每年之1月1日至12月31日。部分簽賬及收費不會賺取任何積分(例如繳付煤氣及電費之公營機構簽賬、現金透支、年費、財務收費、其他收費及行政費用)。
https://www.americanexpress.com/hk/ch/charge-cards/platinum-card/?linknav=hk-ch-amex-cardshop-allcards-image-PlatinumCard-fc

細頭
雙倍積分適用於每個計劃年度憑卡付款簽付之首HK$160,000。而HK$160,001及其後之簽賬每HK$1可獲1美國運通積分。須受有關之美國運通積分計劃
thx bro
請問大貓獎賞錢係咪互通
我當有Card 1+2
cut左card1
咁1 d獎賞錢係自己過去2?
no會無左所以要自己洗
互通,但一cut 卡原本屬於嘅RC會冇左。所以cut 前要駛晒佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞