信用卡討論區(98)信用卡討論區(98)唔講中資卡

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
睇果條係咩數同醫院
部分聯網收
不嬲都收架喎, 幾年前用earnmore俾完
收架
d藥可以貴到6位數
收,TMH住院部會計收
其實醫管局網頁都寫明收

付款辦法
1. 親自付款
a)繳費處/會計部

閣下可於辦公時間內往醫院管理局轄下醫院的繳費處/會計部以支票、現金、「易辦事」、「八達通」、信用卡(VISA、MasterCard、銀聯卡、JCB)或電子錢包(支付寶、AlipayHK、微信支付、WeChat Pay HK)付款。於繳費處/會計部辦公時間以外,請前往醫院急症室登記處付款(長洲醫院除外)。

b)「一站式電子服務」

閣下也可利用設置於醫院內「一站式電子服務」(電子服務站) 以「八達通」、信用卡(VISA、MasterCard、或電子錢包(支付寶、AlipayHK、微信支付、WeChat Pay HK)自助付款。「八達通」及信用卡於「一站式電子服務」(電子服務站) 每次交易最高付款額分別為港幣3,000元和1,000元。
SIMPLY CASH 批左 幾時出IPHONE12
黎緊買macbook 15k到
用咩卡/開咩卡最多優惠
請問呢度有冇AE sales? 或者呢排邊度有AE 街檔?
simply cash 要收年費cut左,想問下月薪得19K可以申請邊張現金回贈類既信用卡?Citi cash back都唔批我, earnmore不了
諗方法賺多1000
咩學生有24萬年薪part time
red囉,大部分情形都至少有1%,但係AAVS得0.4%
月薪又唔夠又冇儲蓄點批比你
前幾日沙田見過
我入息+戶口過左 都過左2年都唔invite,
要我自己apply申請
巴打係$1100迎新? 等緊$1600 迎新加就返新機發佈先申請
走粉?
都係公廁RED
dbs black world / SC AM 想cut其中一張,留邊張好
Cut scam等迎新
有冇MGM
btw 如果佢reject我有冇second choice,見你哋話匯豐好睇心情
CITI有冇啱用嘅
SC AM 收我$2000 年費
秒cut
基本上渣打而家要你開個出糧戶口先waive

但係佢個系統成日出事,垃圾到狗都唔撚屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞