不規則分享 | 化妝品 + 護膚 41

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
想問下 eve lom 卸妝膏 乾肌 一年四季用唔用得? 同埋想問吓佢有冇附送一個類似匙羹仔嘅嘢?
有無補濕cream介紹
敏感肌 有暗瘡 易紅
有冇推薦嘅shop係有代購abib既面膜有啲賣得勁平 擔心係假
我係澳洲咁乾既環境用都好夠潤 不過跟足官方教既step好麻煩睇你有冇心機
佢冇送棒 我通常都乾手拎
自己買仲好啦 yesstyle都有
有無絲打飲過pola抗糖口服液?
效果點樣
轉季之後個鼻好乾成日化完底妝顯乾紋+卡粉
想請教以下skin care夠唔夠用需唔需要轉/加碼?

Daytime
無印化妝水+Clinique 黃油(無油配方)+玫瑰油+SANA豆乳六合一面霜

Base Makeup
shu umera 粉底+nars 遮瑕膏+RCMA 定妝

Nighttime
Evelom cleasner /shu umera卸妝油+La Roche Posay toner+Clinique 黃油(無油配方)+Aesop Lucent精華+Aesop B3C 面霜
琴日係factiv 訂咗枝B5
遲下用咗排再包膠
乾肌用緊8% 平時唔覺有太大分別 可能無乜暗瘡印嗰啲掛
反而敷完DMC清完粉刺再用DrWu就覺得特別正 好滑
都會回購既
想問DMC 你係敷幾耐?
爬文見有絲打敷9個字
客服覆得勁耐,一日覆兩三次
喺香港買仲方便
Sakura話係訂貨 要得兩星期
知唔知Thisway係咪現貨?
唔覺佢有講
dr wu杏仁酸18%好有效,暗瘡同暗粒明顯少咗。
但塊面會好乾
我見Set連運費其實同香港又唔差得幾多
係呀
但之前真係平好多
我估之前想賣哂舊貨
個陣神經醯胺200 60ml好似一支先280左右
仲送mask
宜家香港最平都340
但宜家無左呢set
我計過我想買既野同香港價唔爭得遠
Sakura有啲會有現貨架 我之前都有上過去過
Thisway都一樣 不過thisway就有現貨大機會過Sakura
但sakura 平啲
可以先whatsapp佢地問有無現貨
想問絲打你本身咩肌?
我呢排多咗面油 同黎m個期好易有粒粒
所以想買黎用
知唔知Cosme賣幾錢?
佢個網搵唔一弓
可以Facebook msg佢地呀
都係敷9個字至1個鐘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞