不規則分享 | 化妝品 + 護膚 41

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
Factiv 酸toner 疏通毛孔 詳情爬文factiv post
如果你只係想用金盞花tone的話 可以試下韓國牌子nacific
平過kiehls
想問呢有無高遮瑕嘅粉餅推薦
見laneige 新出綠色cushion幾多好評 Gmarket 平好多

另外係cushion不嬲偏笠 你可以選擇粉餅
想問下有咩底霜可以令黃嘅皮膚化到自然白
諗梗買唔買Laura Mercier 個個cushion 好?
有冇人用過Muji 敏感肌化妝水
我買左moisture打算濕敷
敷完之後有d 笠
要洗一洗
如果就咁幾滴當爽膚水用就冇問題
有冇絲打用過light?
支生堂的
依個護膚品牌子會唔會痴線咗啲
https://lih.kg/2191598
可以睇下
你試下用左紫色既primer先再上粉底
紫色係黃色既相對色,可以令你膚色無咁黃
但係市面上通常唔會一個牌子出唔同深淺既紫色
所以都係上返少少粉底會自然啲
想問下有無人用過etvos嘅嘢可以分享下好唔好用?
對佢個礦物粉同毛孔隱形筆有啲興趣
有時番完工啲毛孔出晒嚟
我覺得light 濕敷好好用,嗰時冬天勁乾,敷完冇浮粉。
濕敷light好用啲 流質啲 又唔洗過水
Moisture你當爽膚水用?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞