不規則分享 | 化妝品 + 護膚 41

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
有冇人用過人皮面膜?Derm all matrix
係唔係真係咁好用?
絲打想問覺得呢條line邊幾樣product最work
要揀一個我會揀cyclator
我回購左 3支+
但cyclator 真係用得快
有錢會想一直回購

我係用2隻色遮暇膏 一枝係深過膚色 另一枝係同膚色或淺一度
我自己覺得深色底色係重要啲 所以買左nars液體嗰枝
淺色嗰枝用嚟打亮返個深色底 不過依枝我就咁過colourpop就算
最近新買左tarte嘅tarte shape tape concealer
外國係no.1遮黑眼圈
用完覺得遮暇度真係照好
但睇過外國有review話用完過左幾個鐘後會氧化 會有少少灰
不過nars嗰枝係潤過tarte
Kose 既調香真係幾好
我用decorte 都好鍾意陣味
相比kanebo Kose既香味更啱我口味
有冇絲用過台灣未來美啲產品?
醫美一勞永逸
有冇絲打用過Sabon面部磨砂?想知好冇用
本身我用media保濕粉底再加the saem遮瑕
但而家冇得wfh日日要戴口罩焗住成日,塊面搞到好乾,晏晝啲紋出曬黎
所以想換啲有精華成分嘅粉底養膚
我觀望緊bobbi brown枝冬蟲夏草粉底同rmk水凝霜粉底,有冇絲打用過可以比啲意見呀!
同埋睇到上面好幾個絲打都話nars枝遮瑕高coverage之餘又唔乾
有冇人用過可以比啲意見,始終幾樣都唔平,好驚買完唔啱用會好曬

利申:敏乾肌,media + the saem上年用成個秋冬都冇事,今年一帶口罩就
冬天想買covermark 個草本粉底霜
好唔好用?
唔好年底買covermark
會員儲分每年1月1號開始重新計
有無人用過factiv c3p1 同tunemakers 原液保濕乳霜?
邊隻好用啲
同問

另外想問絲們多數邊度買tunemakers? Thisway / sakura station ??
Sakura平過thisway好多
我睇過tunemakers cream
Sakura $205
This way $235

不過我上台灣網買既 有set有時幾抵
單買就偏貴
黑頭粉刺暗粒嗰啲點搞諗緊買dr. wu杏仁酸定factiv 定係有其他推薦 新手冇乜點護膚 平時都係搽吓爽膚水同lotion咁 而家用緊kiehls但藍 所以想成套護膚品換咗佢
保濕靠toner其實唔太得
我用緊fresh rose mask and face cream
效果幾好
當然自身要飲多啲水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞