不規則分享 | 化妝品 + 護膚 41

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
Skincare都仲試緊
我覺得laneige新個個綠色cushion幾好
唔焗同埋持妝力唔錯
Gmarket買好抵
我之前都留意到laneige隻新cushion! 得閒再睇睇先
我覺得冇用 用完粒瘡又冇話細到又係一樣紅
覺得無論對腫緊嘅暗瘡完全冇用
我都係 黎緊可能試factiv
混油用過唔少粉底double wear最好用
如果爽膚水我覺得韓國nacific金盞花最正
有無sis用lamer
推唔推
乾肌用double wear 好唔好 同埋有冇人用過GA粉底想要高遮瑕
factiv有邊隻針對暗瘡?我目前為止用緊B310同PHA2 好似有抑制少少啲暗瘡 但生左出黎啲瘡就唔多覺有效
想問有冇保濕但唔笠既粉餅 啱秋冬天用架?
之前用過好易起乾紋 同好粉感
自己T字岀油 兩邊乾
唔該
Elegance , 不過貴
想問下會唔會有人想夾SF+?
大概7人就成團
https://t.me/aftereffectxx
混合肌
眼底偏乾 已經揸咗eyecream先再遮瑕
但好快就會卡粉岀乾紋

用過Bobbie brown 嘅遮瑕液 但液體嘅遮瑕度偏低
遮瑕膏就用過cdp 同cannmake
cdp其實都ok好用 但我覺得遮完變得少少灰
隻顏色已經係專櫃啲staff幫我揀
Cannmake係就係遮到 但真係揸兩層眼底就變到極乾 超顯乾紋

究竟有咩遮瑕膏又潤又高遮瑕度可以遮到我個千年黑眼圈
有冇絲打可以推介一下粉餅 之前用開chanel 半日就溶
呢排睇緊 shisedo 同chantecaille 粉餅
想問下ghd個platinum+加梳嘅gift set 個直髮夾係咪會細隻啲 見佢多把梳但同淨買夾一樣價
想問下有冇乾肌絲打推薦下有咩冬天好用粉底 唔知addiction隻glow foundation冬天得唔得
大家今年有無想買既advent calendar?
我見有幾個牌子都好正
岩岩買左嘉丹妮爾積雪草面膜 希望佢快d送黎 想試下
我會用粉餅,再上一層碎粉。
戴口罩唔上碎粉好容易甩,特別下巴位同鼻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞