不規則分享 | 化妝品 + 護膚 41

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
粉餅唔會太乾咩?
但對於我黎講唔夠遮瑕
想問下大家有冇試過用可可巴油捽黑頭
我用左無印果隻可可巴油 好似捽極都捽唔到咁
想知係用錯方法定點
https://hk.ulifestyle.com.hk/topic/detail/212624?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_content=link
其餘未達標產品中,以Curél 輕透清爽防曬水凝乳液的SPF值與標示的差距最大,標示為SPF30,但皮膚測試量得的SPF值只有9.8

平時用開呢隻想問有冇啲好用既物理性防曬推介
想問下點先可以令手手腳腳皮膚有光澤?
做左脫毛都係得得小腿有光澤,手臂,膊頭,大腿冇乜
成日見啲靚女曬黑完膊頭都好光滑好羨慕,我曬極都係暗啞已經有搽cream
喺隔離Post見到
頭一兩次係有啲野甩出黎
但之後就無乜感覺了
有冇人用過too faced粉底?佢而家買粉底送眼影幾抵
有冇好用嘅亮白mask推介?塊面好暗
勁有同感。唯一缺點係佢真係要full好耐我full成9個字至一個鐘,絲你會full幾耐呀?
有冇絲打知道香港邊度有得買swati 生日香水?
用mask 係一時 解救
唔會解決到問題
用緊factiv Eaa20 同雪肌精myv cyclator
都會白裡透亮

我都有用Eaa20,效果唔係好明顯,可能因為本身都白。但依家曬咗個口罩印出黎,好明顯,好想白返
呢個同問
有無人聽過gumakeup個遮瑕 聽人講好似唔錯 話幾潤
但驚會唔持久
eaa20用咗一排覺得笠
使用感唔良好
而家落咗黎查腳

混油肌
我都係咁 之前用過nivea eyecream 都唔得
但呢排唔知係因為轉用the seam遮瑕好左 定因為用水濕左sponge先上妝好左
持妝效果出奇地好同冇咁乾
之前冇 但發現上半面黑左少少已經即刻搽 好驚白唔返就陰陽面
seam+濕sponge上?

我黑眼圈係鼻敏感嗰種 偏紫色
用黃色concealer好似麻麻地 遮唔好
nyx嗰隻乾到pk
有冇素顏霜推介?

用緊zino瞬滑霜都唔錯
平時返工唔想化妝甩到成個口罩都係
又想提亮遮下d黑眼圈
Mac 六色遮瑕盤
有得調色 遮瑕力又高
遮到我個千年黑眼圈(偏紫色)
我眼底算乾但用佢我收貨
用過cdp同maybelline fit me
暫時覺得佢最好
絲打敷果酸有冇推介?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞