不規則分享 | 化妝品 + 護膚 41

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
我之前都係面頸有皮膚炎,但應該唔係你呢隻
睇完醫生後都有試過好似你咁再紅紅地唔太嚴重
我自己而家係tunemakers神經醯胺200溝Satys Treatment Essence
(+夜晚用estee lauder anr)
好左勁多,而家塊面好軟熟有彈性,好返9成
但眼皮都有時會痕同甩皮 (眼皮唔敢查咁多野,都唔知點搞好)
你哋用咩清潔面膜??

我用過
Galmglow 黑泥白泥
Kiehls 白泥
Origins 炭泥 白泥
Lush 蒜泥 咖啡泥 薄荷泥
anniesway凍膜
innisfree火山泥
重有好多唔記得

似乎都搵唔到一個自己覺得非常好嘅
非常好即係點?清潔我覺得要facial 針清先work.
用開apivita 粉泥,好似無乜特別
有冇用b5精華?可以帶少少落眼皮保濕,再用凡士林鎖水
可能我對清潔面膜嘅expectation set錯
成日覺得敷完之後啲黑頭都仲喺度啊
暗瘡又冇特別快謝
我未用過泥可以清走到黑頭
反而杏仁酸可以
但用完預左果排皮膚勁乾
依家嘗試加丹尼爾
好多好評
如果都冇用就唔買啦
睇嚟都係酸類才是皇道
但凡士林會唔會搞到有油脂粒?
而家已經有3粒
我以前用cream 果排有好多油脂粒,反而而家用tunesmaker 200 + factiv b5 + 凡士林,一粒油脂粒都無一生用
係真係藍色蓋果隻凡士林?
可以一試喎咁
咁你之前d油脂粒點消失
我係cosmestore買左枝去油脂粒既野
但眼皮一路間唔中甩皮敏感 搞到唔敢亂用
呢隻係要自己查膠水既?
我prefer 單面
anyway~thx~
係呀,用一粒豆仔份量,放係手掌搓開,再印上面同頸。 我用杏仁酸去暗粒,以前額頭好多暗粒,換左護膚習慣無哂,當然起碼要一兩個月時間比皮膚慢慢修復。慳左買cream 嘅錢,皮膚又好左
想問吓有冇人用過clinque淡斑美白精華

我膚色不均有紅暗瘡印+黑暗瘡印
我第一罐係買Laneige泥膜
個陣覺得平平無奇
後來試左其他 發現好雞肋
我屋企人話我用laneige個陣皮膚狀態係最好
之後會回購
用緊 用咗差唔多兩個月 唔覺特別有白到
面上無印所以唔知
快啲去睇醫生啦
DMC凍膜
你買邊隻?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞