[親生仔] Google Pixel 討論區 (45) 4a到貨未?4a 5G/5即將發佈?白卡勿入

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
想問下有無ching 有用佢3.5mm 耳機插靚機聽歌,output 覺得點
vanced youtube

係咪買呢款unlock就可以係香港用?
係呀
histrend
厚唔厚?送埋保護貼?
用黎做副機一流
好似用緊Iphone 咁
但CSL 係咪唔support Pixel 4A VoLTE?
背面指紋位凹落去有一個五蚊咁厚
分開計
我都係做副機,
咩台都唔support volte喇 除左香港乜都得
咁真係厚
其實部機喺香港用除左冇volte係咪基本上冇伏
冇伏
其實wiki都有,就係由835起qualcomm就將flagship announce時間好明確咁定左喺年尾,而第一代pixel嗰時其實係啱啱夾好晒qualcomm發佈最新flagship soc嘅時間,只係之後qualcomm將時間變左喺年尾,而近代年中出嘅plus google又趕唔切,所以搞到好似用上代soc咁,除非google轉佢個release schedule, 唔係嘅話都只會有類似情況出現

https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_Qualcomm_Snapdragon_systems-on-chip
想問下用緊Pixel既大家
無線耳機推薦買邊隻好?
Airpods pro
sony wh1000xm3
google pixel buds 2

本身睇中airpods pro先 但又怕少好多功能
跟手有興趣 pixel buds 2 但佢又冇主動降噪 其實會唔會差D...
Pixel 4a依家可唔可以做到Pixel to 未來Pixel機資料完整轉移
仲考慮緊重唔重投android懷抱
曾經nexus 4四年用家
pixel buds 2要小心
有伏?
唔好啦,Pixel 4a垃圾嚟,尤其講到app data就一定搬唔到過新機,用翻 iPhone 啦你
有,自己Google啦
有無巴絲可以分享一下google pay好唔好用?
例如電器鋪 傢俬鋪 超市百貨普唔普及
收信用卡嘅,基本上都用到 google pay
其實只係價錢問題
唔玩過機
全手動當清垃圾
係厚到好難用指紋位睇notification
4a因為支那肺炎疫情 工廠停工
所以遲咗發怖
下年應該正常返掛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞