[親生仔] Google Pixel 討論區 (45) 4a到貨未?4a 5G/5即將發佈?白卡勿入

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
前幾日仲買到 但都已經Arriving Oct 13 - Nov 3
老實講 Android要root左先可以完整restore真係有d麻煩 包括d apps要重新login同做過d settings
我自己就係買左新機之後即刻root黎backup同restore既 係怕買完未夠7日壞機又要lock返bootloader之類 當然依家用pixel就無呢個問題啦 因為無行貨 但要幫屋企人換機過data果陣就會煩 以上既事 總之一句講晒 有得full restore個換機體驗絕對會好好多
唔玩過機
全手動當清垃圾
我以為得我係咁
都係得啲app要login返
所有notes contacts call history喺曬Google ac
其實咁樣做已經用左2-3年(之前我主機係用iPhone, Nexus 5x打後轉左)

我本人過資料都係就咁login番d app, down番d game app data, 幾乎無咩需要做咩"完整資料轉移", 連換iPhone都係咁, 所以我真係好唔明白點解有咁多古代人係度問"完整資料轉移"

退後1萬步, 銀行app都要手動轉key過新機啦, 唔好咁痴線啦大佬
老實講 Android要root左先可以完整restore真係有d麻煩 包括d apps要重新login同做過d settings
我自己就係買左新機之後即刻root黎backup同restore既 係怕買完未夠7日壞機又要lock返bootloader之類 當然依家用pixel就無呢個問題啦 因為無行貨 但要幫屋企人換機過data果陣就會煩 以上既事 總之一句講晒 有得full restore個換機體驗絕對會好好多

你會唔會對full restore有咩誤解?

即使用左full restore一樣都要login番過d app, 咁唔係一樣係麻煩咩
我26號,暫時都仲係估9月尾到
巴打等唔等得?
full restore係連app data一齊backup同restore 即係你既login同做過既app settings都係同backup之前一樣 當然有d apps就算做full restore一樣會幫你logout
咁即係有d app一樣要login過啦,一樣咁麻煩,我搵唔到優勢係邊度
一個半個姐 總比你每個都要做返settings同login好 如果原生可以做到full restore肯定係好事 再拗都只不過係盲撐
一個半個都講得出咁就可以prove自己唔係盲撐然後話人係盲撐,我冇做過setting囉,一個都無,login就autofill,耐得過你要root機
支銀master
叫有張月結單有齊佢想要嘅資料
等緊佢審
平時send相會壓縮到得幾百KB都on9
一係俾人揀壓唔壓縮嚟send
正豬西
支銀,等你update status啦
我就鍾意乜都重新set過,有換新機嘅感覺
少用嘅app索性唔再download
同埋我自己又唔係用開好多app, 基本上好快set好機上路
不過都同意如果有得full restore對好多人體驗好好多,特別係d長輩
其實就無咩好拗 有一定係好 不過之前好似睇過話係安全性問題做唔到 唔知以後解唔解決得到喇
amazon suspend ac基本上都唔會解。。。。
基本上都係好似你咁
你sd證明比佢,然後amazon機械人式回覆,再叫你sd證明,但佢又唔會講你差d咩,你再sd番其他/同一個證明,佢又係機械人式回覆
無限loop
會解 試過
Attach之後揀document
唔好揀gallery
呢樣我知
但唔應該要咁囉
Pixel 2 舊電開始漲
邊到有電池買
所以先話"基本上"
十個都唔知有冇一個成功解到
宜家買4a定5好?5個定價同4a好似唔差好遠,粒u又一樣
買邊部有貨先講啦
粒u 唔一樣,一粒 730, 一粒765
唔等得,應該去買機算,研究緊點CHECK機同埋網購
E+買係咪要10月中-11月頭先有貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞