[親生仔] Google Pixel 討論區 (45) 4a到貨未?4a 5G/5即將發佈?白卡勿入

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
我以為得我係咁
都係得啲app要login返
所有notes contacts call history喺曬Google ac
對於user嚟講 舊電叉得快 用得耐就得啦 理得佢原本幾大
其實咁樣做已經用左2-3年(之前我主機係用iPhone, Nexus 5x打後轉左)

我本人過資料都係就咁login番d app, down番d game app data, 幾乎無咩需要做咩"完整資料轉移", 連換iPhone都係咁, 所以我真係好唔明白點解有咁多古代人係度問"完整資料轉移"

退後1萬步, 銀行app都要手動轉key過新機啦, 唔好咁痴線啦大佬
等緊pixel5出就賣左部Xperia 1ii 佢算
對sony好失望
Sony有咩問題?
硬件一流,軟件九流
新手想問,鬼域或有無鋪頭有4a demo機試一?
X1II衰極都叫今年旗艦喎
個影相冇佢講到咁勁啦其實
有冇人知係咪
佢係咩事封9你?
你又交咗d咩做verification?
搞咗幾多日?
貼左石春貼發覺用唔到個spigen case, gg
巴打解咗未
我覺得開窿唔開窿各有好壞
開窿透光好d,但反而凹位容易積塵
我想問下android 有冇得較熄mon 時部機先會震,但著mon 收到whatsapp都唔會震?
佢d深色主題大部分係沉色唔係完全黑色
叫做無咁食電

不抱怨、不催促、不屌老母
緣份到了
自然會收到機
但係白色係咪真係食電過沉色?
巴打個case幾靚哦係邊到買嘅?
點用唔到法?
考慮緊石春貼
白色係oled上會同lcd一樣食電或者更食
而且顯示上RGB都會用到
長遠黎講會色衰導致你睇白色會偏色
oled特性黑色真係熄咗粒pixel
深色主題黎講應該會相對淺色無咁食電
因為黑色嘅地方多咗...但非黑色區域我諗食電程度應該同淺色一樣
而可讀性黎講我覺得白底黑字易讀性高d同靚d
雖然我大部時間都係為咗慳電轉用深色

不過電話大部份人幾年換一次
加上而家主流都係發展OLED
我諗技術提高改善烙印問題
配合使用習慣我諗最起碼唔會一兩年內就影響使用體驗掛
即係白色同非全黑既深色應該會食一樣既電
所以唔會因為深色左而比白色食小d電
岩唔岩?
2018年嘅Andriod Dev Summit有講到唔同顏色有幾食電
https://www.xda-developers.com/google-wants-developers-to-add-dark-themes-to-save-battery-life

理論上係係oled嚟講視乎深淺而食電量有所不同
個Mon 貼下面會番起
咁石春貼感覺如何
有冇佢講得咁勁?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞