[親生仔] Google Pixel 討論區 (45) 4a到貨未?4a 5G/5即將發佈?白卡勿入

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
師兄,有無去試下du唔du到俾錢?
想問下4a 用落個手感/mon size 似apple邊代
想問下之前係咪有巴打同順豐講由送上門改自取
我想問係咪魏件貨到左香港再打去同CS講就改得
師兄,有無去試下du唔du到俾錢?

今日係電話經 nfc 拍八達通卡轉錢入 oepay master card 交蘋果訂閱年費,成功無問題的。
Google pay用八達通直接俾錢仲未得,iPhone先得
諗番4a原本應該係第二季Google I/O出,直接撼iPhone SE
發佈 生產 運輸 乜都delay晒

可能過半年又出5a
根本中階機需求遠大過旗艦機
真正想追性能/最強處理器最新嘅人屬少數
未必係錯判市場需求,而係賣旗艦收益更多,於是落力宣傳,厚此薄彼
當消費者知道有咩機賣,最終都係揀番最符合自己需要嘅機
我就上sf網睇件貨到咗自己區個站就去攞。電話都冇打!應該可以打電話同佢講轉自取嘅
ok thx
然後5a要出了
其實單以相機嚟講,買4A同5係咪無分別
用三叔用到好嘔血
影得又慢又唔好睇,啲人自動美膚到過哂火
X既輕薄版

今朝930用到依家凌晨2:00
Screen on左6個半鐘都仲有54%電
其實旗艦級嘅需求開始少,今年 Pixel 4a 做到嘅嘢仲要比我想像中之多,又順,根本唔需要旗艦
唔係有人打開係吉盒咩
sor, 我剩係講qc問題吉盒呢家野我都唔知係咩問題
吉盒,package lost都係有人偷不過可能係美國已經被偷
講真對我黎講其實買電話重點得4個

相機
順唔順
電量
唔係成日打high demanding既game根本用唔盡粒CPU同ram,更加唔好講d咩4k Mon,gimmick野黎
而家d廠推spec推到傻,根本唔洗咁勁
我會加多個,細機,pixel 4a個 size 已經係我極限

利申:用緊 pixel 4a覆你
22號order啱啱shipped, free shipping中左DHL, 8號到
睇嚟free shipping 都有少量人會安排到DHL去送
係呀,J到出血,free ship 都DHL
咩game?
Dragon Quest TACT
好正好抵用

估唔到都幾順
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞