[絲打入]覺唔覺班連登仔好撚雙重標準

328 回覆
484 Like 140 Dislike
打個比喻 我而家男朋友月入兩萬 咁岩又有個月入3萬既追你 你就跳船認為自己更適合更好條件既人。 認為月入二萬個位負唔到更多責任 從而認為佢唔夠愛你 你無謂將自己內心深處貪錢既形象收埋啦 連雙重標準既定義都未知就去開post

點proof到貪錢呀
我覺得條仔比唔到我想要既野我,我走=貪錢?
given 所有野都係一樣
一個月入20k 一個30k 我揀30k =貪錢?
根本好撚正常呀

由頭到尾你在乎人地比咩你 你有無諗過自己比到d咩人 你要當自己係件貨都無人逼你既 睇人工揀男人

我洗撚理我比咩人咩
喂依加係人地溝我 唔係我溝人
人地溝我一定有原因嫁啦
我點撚知姐
又係到話睇人工 我咪話given所有野都係一樣囉

乜原來你對一個人既affection係可以條件化,咩叫given所有野一樣,原來兩個人係可以一模一樣,只要佢外貌身高性格收入差唔多既話就係同一個人? 即係你拍拖係一個個checklist咁計住男友幾分,遇到高分d就走人? 失覺哂 真係唔好比人怨港女on9低質 根本主流港女就係咁

A0小毒毒問下其實大家拍拖係會因為乜野原因一齊架,我以為係會因為大家一齊既時候會覺得開心同舒服先一齊架咋喎,咁有錢真係一個會開心既好重要既factor 黎架麻,有無聽過乜野叫貧賤夫妻百事哀,死窮鬼就好心let go 咪撚阻住人地追尋幸福啦

你宜家講緊考慮一齊定已經一齊先 未一齊你已經知佢有冇錢㗎喇喎宜家想飛佢先嚟賴?
覺得人地人工低咁當初又同人拍拖
用你邏輯過左三十歲既女人被人飛/被離婚 都好正常

所以離婚制度咪有得分你一半身家黎保障lor🤘
你睇下女人幾撚醒

女人真係好古惑
打個比喻 我而家男朋友月入兩萬 咁岩又有個月入3萬既追你 你就跳船認為自己更適合更好條件既人。 認為月入二萬個位負唔到更多責任 從而認為佢唔夠愛你 你無謂將自己內心深處貪錢既形象收埋啦 連雙重標準既定義都未知就去開post

點proof到貪錢呀
根本好撚正常呀

由頭到尾你在乎人地比咩你 你有無諗過自己比到d咩人 你要當自己係件貨都無人逼你既 睇人工揀男人

我洗撚理我比咩人咩
人地溝我一定有原因嫁啦
我點撚知姐

乜原來你對一個人既affection係可以條件化,咩叫given所有野一樣,原來兩個人係可以一模一樣,只要佢外貌身高性格收入差唔多既話就係同一個人? 即係你拍拖係一個個checklist咁計住男友幾分,遇到高分d就走人? 失覺哂 真係唔好比人怨港女on9低質 根本主流港女就係咁

A0小毒毒問下其實大家拍拖係會因為乜野原因一齊架,我以為係會因為大家一齊既時候會覺得開心同舒服先一齊架咋喎,咁有錢真係一個會開心既好重要既factor 黎架麻,有無聽過乜野叫貧賤夫妻百事哀,死窮鬼就好心let go 咪撚阻住人地追尋幸福啦

你拍過拖就明咖啦
竟然有人認真討論 痴線
高登開始已經係咁
你班女人上得就預左啦
上x登勿認真是常識吧
竟然有人認真討論 痴線

有咩問題
定係你想大家一齊星座討論 巨蟹女快d入黎?

點proof到貪錢呀
根本好撚正常呀

我洗撚理我比咩人咩
人地溝我一定有原因嫁啦
我點撚知姐

你宜家講緊考慮一齊定已經一齊先 未一齊你已經知佢有冇錢㗎喇喎宜家想飛佢先嚟賴?

未一齊已經知佢無錢嫁啦喎
其實唔代表咩
因為有d野要親身體會過先知
同埋已經知佢無錢唔會改變到個男仔無錢既客觀現實,一樣無得帶條女去周圍玩
另外無錢會衍生出好多因為無錢出現既問題
是但鳩up 可能條仔人工好低要打多份工既 變相無時間陪條女 結果感情淡左
對唔住,又煩膠下,我沒理解錯就係樓主想講連登仔男女關係方面係雙重標準?無錯可?

單講第一樓有d部分唔係想講雙重標準
但覺得可以係同一個post講(因為唔想開多post分散注意力)
但單就第一點個洋腸黎講的確係雙重標準
其他就不肯定答你了
所以唔好針對雙重標準呢個字去討論
睇返歷史 係女人on9先
港女呢樣野出現左先出現雙重標準

所以其實你係支持我?

點proof到貪錢呀
根本好撚正常呀

我洗撚理我比咩人咩
人地溝我一定有原因嫁啦
我點撚知姐

其實唔代表咩
同埋已經知佢無錢唔會改變到個男仔無錢既客觀現實,一樣無得帶條女去周圍玩
是但鳩up 可能條仔人工好低要打多份工既 變相無時間陪條女 結果感情淡左

就認真答埋你呢次 個男仔冇錢冇錯係客觀事實但係你未一齊已經知㗎啦 未一齊都冇錢玩要打好多份工架 你話佢舢板充炮艇未一齊就燒錢一齊就窮撚咁就另一回事啦不過如果佢一齊前後都係咁你怨乜撚?

點proof到貪錢呀
根本好撚正常呀

我洗撚理我比咩人咩
人地溝我一定有原因嫁啦
我點撚知姐

其實唔代表咩

就認真答埋你呢次 個男仔冇錢冇錯係客觀事實但係你未一齊已經知㗎啦 未一齊都冇錢玩要打好多份工架 你話佢舢板充炮艇未一齊就燒錢一齊就窮撚咁就另一回事啦不過如果佢一齊前後都係咁你怨乜撚?

無怨呀 走咋
其實成個討論最on9嘅係講愛情講關係但係就將所有嘅愛抹走變成一個個條件,食洋腸又好屌鬼妹又好根本有愛就愛情冇愛就sp㗎啦 屌又要講肯捱又要騎牛搵馬你係真係搵到個願意同佢捱世界嘅就算有另一個人俾更好物質條件你你都識say no la點解啊因為你愛你肯同佢捱果個啊嘛,仲講咩given一樣屌咁撚多given去做數學題囉咪撚拍拖結婚啦屌你

巴打同我諗既野一樣,但講出黎生動好多

岩啊

如果一個女人
因為男方窮 而離開佢
算不算貪錢?

你都係想我答算姐下次直接推埋落去啦

我以為會答唔算

咁我答算啊跟住呢冇喇? 得咁多?

我就真係想問番你
你答完算呢 無喇?得咁多?

屌晒撚曬我啲時間 本身仲期待有啲實際啲嘅討論

我預期你會講d論點出黎 點解算貪錢呀咁樣

因為佢忽視左愛嘅呢個factor甚至其實一直都係騎牛搵馬然後直接跟佬走嘛屌 除非你apply另一啲condition落去㗎姐唔係照字面解識唔識啊?

聽朝起身答你

見你覆第二個我決定自推
其實都係條路自己揀 仆街唔好喊
我先生收入唔夠我好
但佢忍得我啲臭脾氣
又好願照顧啲家頭細務
不過真係貧賤夫妻百事哀
公屋冇得諗
小朋友就出世
捱緊貴租
只可以話有得必有失

點proof到貪錢呀
根本好撚正常呀

我洗撚理我比咩人咩
人地溝我一定有原因嫁啦
我點撚知姐

其實唔代表咩

無怨呀 走咋

咁你走咪港女囉明未啊屌
其實成個討論最on9嘅係講愛情講關係但係就將所有嘅愛抹走變成一個個條件,食洋腸又好屌鬼妹又好根本有愛就愛情冇愛就sp㗎啦 屌又要講肯捱又要騎牛搵馬你係真係搵到個願意同佢捱世界嘅就算有另一個人俾更好物質條件你你都識say no la點解啊因為你愛你肯同佢捱果個啊嘛,仲講咩given一樣屌咁撚多given去做數學題囉咪撚拍拖結婚啦屌你

巴打同我諗既野一樣,但講出黎生動好多

岩啊

如果一個女人
因為男方窮 而離開佢
算不算貪錢?

你都係想我答算姐下次直接推埋落去啦

我以為會答唔算

咁我答算啊跟住呢冇喇? 得咁多?

我就真係想問番你
你答完算呢 無喇?得咁多?

屌晒撚曬我啲時間 本身仲期待有啲實際啲嘅討論

我預期你會講d論點出黎 點解算貪錢呀咁樣

因為佢忽視左愛嘅呢個factor甚至其實一直都係騎牛搵馬然後直接跟佬走嘛屌 除非你apply另一啲condition落去㗎姐唔係照字面解識唔識啊?

聽朝起身答你

見你覆第二個我決定自推

其實我覺得呢個問題同樓上個問題好類似
要得出係咪貪錢 首先你要介定咩叫貪錢
錢就當然愈多愈好
人人都鐘意錢 咁係咪鐘意錢就=貪錢?
咁個個都貪錢個陣貪錢仲係咪貪錢呢
所以貪唔貪錢用[可以為左錢,你去到幾盡]黎介定,點睇?

點proof到貪錢呀
根本好撚正常呀

我洗撚理我比咩人咩
人地溝我一定有原因嫁啦
我點撚知姐

其實唔代表咩

無怨呀 走咋

咁你走咪港女囉明未啊屌

咁如果我係怨住自己咁走
同怨住自己咁唔走
同怨住人地咁走
同怨住人地咁唔走
係咪4個行為都係港女?
我暫時估計你答係 因為都將錢作為考慮因素
竟然有人認真討論 痴線

有咩問題

太同意 係一個好值得討論嘅問題

下下港女前港女後 真係聽到都火滾

貪錢前貪錢後 硬係要將香港女仔同貪錢掛
勾 仲見到有人話乜春我observe到嘅情況就
係咁 心諗你係咪日日beng係屋企睇埋啲tvb
啲on9有樓有高潮啊 岀世咁耐岀過街未啊
我observe到嘅係大撚把女仔唔係咁wo

好搞笑 女人有錢就屌得 男人夠有錢就肯去奶西啦 真係想問句 好岀奇啊?

根本就唔係男同女嘅問題 係人都貪錢(睇你貪嘅定義係乜)架啦

錢點解唔可以係搵伴侶嘅其中一個條件?

貪樣貪身材就得? 貪錢就唔得?

你地男人可以一晚搞大幾十條女 仔唔係你生 你更係講得口響 女仔想搵個金錢上好啲 生活上可以穩定啲嘅男人 有好難理解同接受嗎?

如果呢一種已經叫貪錢的話 我認我係貪錢

但sorry我唔係港女 因為根本上世界上90%女人都係咁
睇左少少
見到咩30k就飛左20k都覺得無問題
就知唔洗討論
樓豬幾時入婦團
組織
講到尾咪又係為錢 仲話自己唔貪錢 真係夠晒雙重標準

呢d叫講大話喎ching
竟然有人認真討論 痴線

有咩問題

太同意 係一個好值得討論嘅問題

下下港女前港女後 真係聽到都火滾

貪錢前貪錢後 硬係要將香港女仔同貪錢掛
勾 仲見到有人話乜春我observe到嘅情況就
係咁 心諗你係咪日日beng係屋企睇埋啲tvb
啲on9有樓有高潮啊 岀世咁耐岀過街未啊
我observe到嘅係大撚把女仔唔係咁wo

好搞笑 女人有錢就屌得 男人夠有錢就肯去奶西啦 真係想問句 好岀奇啊?

根本就唔係男同女嘅問題 係人都貪錢(睇你貪嘅定義係乜)架啦

錢點解唔可以係搵伴侶嘅其中一個條件?

貪樣貪身材就得? 貪錢就唔得?

你地男人可以一晚搞大幾十條女 仔唔係你生 你更係講得口響 女仔想搵個金錢上好啲 生活上可以穩定啲嘅男人 有好難理解同接受嗎?

如果呢一種已經叫貪錢的話 我認我係貪錢

但sorry我唔係港女 因為根本上世界上90%女人都係咁

小心樓上班友會話你死港女合理化貪錢

為錢就等於貪錢😂😂logic100分

等錢洗 為左錢去打工 叫做貪錢?😂 咁呢個世界無乜人唔貪錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞