[絲打入]覺唔覺班連登仔好撚雙重標準

328 回覆
484 Like 140 Dislike
以偏概全依一點真係can't agger more
總之講到全部女人都係臭雞,全部女人都係貪錢港女,佢地就最開心
最on9係有次係唔知邊個post見到有絲打屌依樣野,竟然有位巴打話「咁你真係呀嘛」
唔使讚下啲唔貪錢嘅女人,根本冇咩值得讚,屌個啲貪錢女人都冇問題,但唔好拖哂全香港女人落水先得架

不過算,係連登女人是原罪
有錢 愛你 你跟佢走
點解唔可以你愛現任肯一齊挨?
當然前題係現任都比心機唔係鳩fing fing啦
樓主自已係貪錢臭閪
仲打咁大段野合理化d港女行為
個post仲要咁多正評先恐怖

知唔知咩叫共富貴易 共患難難呀/患難見真情呀
自己d 愛情親扭曲仲好意思屌人
起碼香港男人肯同條女過世/養條女過世唔係睇條女搵幾錢啦
有錢 愛你 你跟佢走
點解唔可以你愛現任肯一齊挨?
當然前題係現任都比心機唔係鳩fing fing啦

連登文化係
通常呢d情況唔理三七廿一屌左條女先
想要負皮?我就正皮
樓主自已係貪錢臭閪
仲打咁大段野合理化d港女行為
個post仲要咁多正評先恐怖

知唔知咩叫共富貴易 共患難難呀/患難見真情呀
自己d 愛情親扭曲仲好意思屌人
起碼香港男人肯同條女過世/養條女過世唔係睇條女搵幾錢啦

未駁到住 諗到再駁
連登仔雙重標準就梗既
不過依家啲女諗野好港女又真既

當你將感情用金錢黎量化,就已經好勢利,唔係話收入唔重要,但冇必要下下諗左錢先
女人一樣雙重標準 尤其係要求公平嗰種
自己有妄想被害症就要身邊男人患上斯德哥爾摩症

唔洗數
良禽擇木而棲 臭雞始終係臭雞
香港點會唔係父權社會呀
有邊個女人接受條仔廢過自己?
有邊個女人接受掉返轉畀禮金條仔?
有邊個女人接受結婚洗費女家全出?
婦團有冇出過聲話男人畀禮金同出晒錢搞婚禮係歧視女人?
香港既男女平等唔係真正既平等
班女人係想係父權社會入面保留自己既權利
同時唔想承擔父權社會入面給予自己既責任
絲打好波
一直想發個類似嘅po申冤,但懶得濟
同樣嘅仆街野,男人做冇人屌,女人做就會成眾矢之的不止,仲比人話女權過大,香港男人好慘,根本調轉黎講
香港點會唔係父權社會呀

做乜要折穿佢地?
班mk妹自慰到一地水唔好咩?
就係身邊太多女性朋友都係咁
搞到成個風氣咁惡劣 係女就雞
香港點會唔係父權社會呀

ching 又踩場
正評左個title 但見完樓主D回應⋯想負評D內容

唔理對男朋友有feel既原因係睇中佢性格定D錢定樣定咩
但應該前提係係男朋友無晒錢既時候,依然唔會離棄佢,咁先叫愛
如果話養自己都養唔掂,做咩要兩個人一齊痛苦
咁不如努力賺錢養起得起自己先,
自己想要既未來自己努力左先,伴侶既付出係bonus

利申:藍絲
雙重標準認同,但講緊因為人工高而派本身男朋友帽唔認同感情如果可以同錢掛勾,咁同做雞有咩分別

係我第一樓既case我寫個陣時的確唔夠周詳,之後都有好多關於呢個case既討論

如果改做 女方同窮撚一開始唔係一齊
而係窮撚 有錢仔 二揀一應該會好d

我自己決定同唔同對方一齊之前,佢搵幾錢絕對唔會係我考慮因素之一,好有錢,一個月搵一球嘅男仔我識,好窮嘅男仔我都識,而我男朋友就係中等果種,甚至應該話係未同佢一齊之前我唔知佢搵幾多,我覺得有能力嘅女人,係應該靠自己唔係靠男人,自己搵自己洗唔係仲開心咩
li 登仔成日話香港地有塊西就無敵
如果自己係女就發達
轉頭又屌鳩d 女做g 做ptgf, 矛唔矛撚盾?
事實係有幾多成港女會走去做?
塊西當八達通咁du 真係難撚聽到

仔叫雞咸濕係天性,有得食唔食罪大惡極
女同ex扑過,有sp 就係雞係公廁

女唔肯扑野係因為唔夠愛男,轉頭會比第二個
男唔想扑野就叫個絲去照下鏡

女交通意外就話:「又係女人」
男交通意外比例多咁多,又唔見:「又係男人」?

女勤力做野:「咁搏為乜?嫁個有錢人好過啦」
男勤力做野:「好上進,叻仔!」

係香港地好老實真係男人著數好多
而家自己做生意,7成up 老闆都係男人
去social 一齊玩,一齊傾下女,傾下波,傾下玩,好多話題
女性係會相對地較難埋堆,
一係就比人閒言閒語話靠塊西簽床單

比我都唔撚想要個西
又要黎m, 又污漕,又累,又要驚漏m唔敢出太耐街
扑野又驚大肚,男屌完可以中出即飛唔撚洗負責
生仔又要陀,好多野都唔做得
仲有樣野更恐怖
有親絲打出post話自己男朋友唔好
肯定有班「利申 絲」user出黎屌佢唔愛自己男朋友&on9

唔知入面有幾多係真絲啦不過
平時d空姐post
少少野就話人飛雞 食洋腸 崇洋西
但係自己食鬼妹個陣
又唔會話自己奶洋西 飛鴨 賣國賊
仲有平時d港女post
成日拎晒d貪錢既港女出黎以偏概全
我地呢d唔貪錢既又無話讚下我地(覺得男友月入唔洗太多20k已經夠)
仲有
成日將女人走佬既原因歸咎於人地
自己比唔到好既條件人地 人地走 覺得跟第二個將來會更好更適合自己 又屌人港女
又唔睇下自己月入可能得10k做緊文員仔 又高呼咩男女平等 齊齊比錢買樓 點解男人要負咁多責任
岩呀,我唔介意一齊努力,但係有人比你願意負更多責任,唔洗我係到番工挨/受氣,又夠愛我,我走,又屌人港女 無諗過係自己無能力,要條女放棄少奶生活跟你挨窮

次次有女出post屌男人
第一時間一定係屌番條女先
預左比人屌到開花了 真心話有時係唔岩聽 目標負評>500

所以你嘅意思係咪即係
當男人遇到一個條件更加好嘅女人
例如有錢、大波、樣靚、長腿
就可以好似好似女人咁拋棄原配咁溝另一個同另一個一齊?
女人又唔諗吓自己冇人咁靚女咁大波
但係往往呢啲case都係男人俾人屌
話男人cheap男人cheap賤
如果條女陪男人熬到佢有錢就更加係糟糠之妻不可棄
女人方面咪好似你講嘅咁囉
講到咩點解有更好嘅男人要同你熬、人地條件俾你好
咁男人出軌又何嘗唔係因為出軌對象比你溫柔比你靚女比你大波比你後生啊
絲打記住以後條仔同老公出軌唔好怪佢地
因為佢地都只係想有更好嘅選擇咋
平時d空姐post
少少野就話人飛雞 食洋腸 崇洋西
但係自己食鬼妹個陣
又唔會話自己奶洋西 飛鴨 賣國賊
仲有平時d港女post
成日拎晒d貪錢既港女出黎以偏概全
我地呢d唔貪錢既又無話讚下我地(覺得男友月入唔洗太多20k已經夠)
仲有
成日將女人走佬既原因歸咎於人地
自己比唔到好既條件人地 人地走 覺得跟第二個將來會更好更適合自己 又屌人港女
又唔睇下自己月入可能得10k做緊文員仔 又高呼咩男女平等 齊齊比錢買樓 點解男人要負咁多責任
岩呀,我唔介意一齊努力,但係有人比你願意負更多責任,唔洗我係到番工挨/受氣,又夠愛我,我走,又屌人港女 無諗過係自己無能力,要條女放棄少奶生活跟你挨窮

次次有女出post屌男人
第一時間一定係屌番條女先
預左比人屌到開花了 真心話有時係唔岩聽 目標負評>500

所以你嘅意思係咪即係
當男人遇到一個條件更加好嘅女人
例如有錢、大波、樣靚、長腿
就可以好似好似女人咁拋棄原配咁溝另一個同另一個一齊?
女人又唔諗吓自己冇人咁靚女咁大波
但係往往呢啲case都係男人俾人屌
話男人cheap男人cheap賤
如果條女陪男人熬到佢有錢就更加係糟糠之妻不可棄
女人方面咪好似你講嘅咁囉
講到咩點解有更好嘅男人要同你熬、人地條件俾你好
咁男人出軌又何嘗唔係因為出軌對象比你溫柔比你靚女比你大波比你後生啊
絲打記住以後條仔同老公出軌唔好怪佢地
因為佢地都只係想有更好嘅選擇咋

男未婚女未嫁,大家都有選擇權
食到更索的女,你荒會唔食?
有得食唔食罪大惡極
夠你班女人雙重標準,真係百步笑五十步
夠你班女人雙重標準,真係百步笑五十步

其實男女都雙重標準
人類就係雙重標準
連登/高登仔係一群人
而唔係一個人
每個人都有自己意見
所以唔需要用一個窿吸一船人
睇開啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞