[絲打入]覺唔覺班連登仔好撚雙重標準

328 回覆
484 Like 140 Dislike
平時d空姐post
少少野就話人飛雞 食洋腸 崇洋西
但係自己食鬼妹個陣
又唔會話自己奶洋西 飛鴨 賣國賊
仲有平時d港女post
成日拎晒d貪錢既港女出黎以偏概全
我地呢d唔貪錢既又無話讚下我地(覺得男友月入唔洗太多20k已經夠)
仲有
成日將女人走佬既原因歸咎於人地
自己比唔到好既條件人地 人地走 覺得跟第二個將來會更好更適合自己 又屌人港女
又唔睇下自己月入可能得10k做緊文員仔 又高呼咩男女平等 齊齊比錢買樓 點解男人要負咁多責任
岩呀,我唔介意一齊努力,但係有人比你願意負更多責任,唔洗我係到番工挨/受氣,又夠愛我,我走,又屌人港女 無諗過係自己無能力,要條女放棄少奶生活跟你挨窮
次次有女出post屌男人
第一時間一定係屌番條女先
預左比人屌到開花了 真心話有時係唔岩聽 目標負評>500
巴打表示同意,點解我老母唔生個西比我
巴打表示同意,點解我老母唔生個西比我

岩 連登女人是原罪
父權
岩 連登女人是原罪

清假膠
軌ching ho ball
軌ching ho ball

小妹無睇開波
好啱聽淨係識話女人全部係雞係公廁
女人去偷食就屌到上天花板
男人去偷食就賴天性,講到一啲錯都冇
嗰班父權主義撚真係好撚垃圾
我祝呢班雞蟲生花柳仆街死
好啱聽淨係識話女人全部係雞係公廁
女人去偷食就屌到上天花板
男人去偷食就賴天性,講到一啲錯都冇
嗰班父權主義撚真係好撚垃圾
我祝呢班雞蟲生花柳仆街死

無錯
連登=失敗者集中營

大把上網兇狠現實比人撚狗咁撚

放工未?
其他唔評論 只講食洋腸方面

大自然入面絕大多數雄性係扮演著leader領導者既角色 而唔係女性

所以如果女性跟隨其他種族既領導者(既係洋腸)
呢個行為就已經係女性對佢整個種族既羞辱

因為受其他種族溝已經代表默認其他種族比自己種族優秀 (當然如果係真愛, 而唔係心底裡想高人一等or盲目崇拜而追洋腸既話 我一D都唔反對)
當然十個有九個港女都話係真愛而唔撚認係因為心底裡想高人一等or盲目崇拜而追洋腸嫁啦 屌你老母!

相反如果亞洲男人溝到鬼妹 就係代表亞洲既領導者吸引到其他種族既女性(要倚靠別人既追隨者)

好明顯呢個係一種榮耀 所以以上就係點解食洋腸要被人唾罵既原因

真心一直以為d 女食洋腸係貪洋腸夠粗夠長

大自然入面絕大多數雄性係扮演著leader領導者既角色 而唔係女性

因為受其他種族溝已經代表默認其他種族比自己種族優秀 (當然如果係真愛, 而唔係心底裡想高人一等or盲目崇拜而追洋腸既話 我一D都唔反對)
當然十個有九個港女都話係真愛而唔撚認係因為心底裡想高人一等or盲目崇拜而追洋腸嫁啦 屌你老母!

相反如果亞洲男人溝到鬼妹 就係代表亞洲既領導者吸引到其他種族既女性(要倚靠別人既追隨者)

好明顯呢個係一種榮耀 所以以上就係點解食洋腸要被人唾罵既原因

即係父權社會?

真心一直以為d 女食洋腸係貪洋腸夠粗夠長

班毒撚夠成日打丁回氣快啦
認真post無人理

即係父權社會?

當然唔係父權主義, 香港係平等社會

但係愈來愈多亞洲女性過份泛濫地去濫用平等

就會造成社會失衡 到時要承受亞洲種族被定形既後果

就係亞洲男人被其他人包括亞洲女視為次等既象徵

同埋亞洲女被洋腸視為公廁既標籤(其實易家都係, 十九世紀末亞洲女係easy submissive既形象已經係歐洲深入民心, 有好多洋腸溝女口裡好君子, 心底裡其實都係咁諗), 連自己種族男性都睇唔起 但偏偏亞洲女自己又係亞裔

當然又係個句 係真愛既我唔反對 但港女,甚至係其他亞洲女都係十居其九係因為有一個高人一等同盲目崇拜白人既心態 而去食洋腸

最後我想講, 你問我係咪白人優秀d, in general我會答你係, 但現在更應該既係 亞洲男女要係外表 內在 恩想 同文化 大大地upgrade我地自己 港女要敢同洋腸say no先至可以慢慢打破亞裔既負面刻板印象 踏出upgrade亞洲男女嘅第一步

簡單d來講即係男人做得女人唔做得
雙重標準
平時d空姐post
但係自己食鬼妹個陣
仲有平時d港女post
我地呢d唔貪錢既又無話讚下我地(覺得男友月入唔洗太多20k已經夠)
仲有
自己比唔到好既條件人地 人地走 覺得跟第二個將來會更好更適合自己 又屌人港女
又唔睇下自己月入可能得10k做緊文員仔 又高呼咩男女平等 齊齊比錢買樓 點解男人要負咁多責任
岩呀,我唔介意一齊努力,但係有人比你願意負更多責任,唔洗我係到番工挨/受氣,又夠愛我,我走,又屌人港女 無諗過係自己無能力,要條女放棄少奶生活跟你挨窮

錢係人都貪 不過你呢類扮唔貪錢既 仲衰過d貪出面既女
平時d空姐post
但係自己食鬼妹個陣
仲有平時d港女post
仲有
岩呀,我唔介意一齊努力,但係有人比你願意負更多責任,唔洗我係到番工挨/受氣,又夠愛我,我走,又屌人港女
無諗過係自己無能力,要條女放棄少奶生活跟你挨窮

最主要都係因為人地有錢你先走姐 同埋你topic好似同內容唔係幾match? 你唔係想帶出雙重標準 而係將自己認為理應擁有既野合理化
打個比喻 我而家男朋友月入兩萬 咁岩又有個月入3萬既追你 你就跳船認為自己更適合更好條件既人。 認為月入二萬個位負唔到更多責任 從而認為佢唔夠愛你 你無謂將自己內心深處貪錢既形象收埋啦 連雙重標準既定義都未知就去開post

即係父權社會?

當然唔係父權主義, 香港係平等社會

但係愈來愈多亞洲女性過份泛濫地去濫用平等

就會造成社會失衡 到時要承受亞洲種族被定形既後果

就係亞洲男人被其他人包括亞洲女視為次等既象徵

同埋亞洲女被洋腸視為公廁既標籤(其實易家都係, 十九世紀末亞洲女係easy submissive既形象已經係歐洲深入民心, 有好多洋腸溝女口裡好君子, 心底裡其實都係咁諗), 連自己種族男性都睇唔起 但偏偏亞洲女自己又係亞裔

當然又係個句 係真愛既我唔反對 但港女,甚至係其他亞洲女都係十居其九係因為有一個高人一等同盲目崇拜白人既心態 而去食洋腸

最後我想講, 你問我係咪白人優秀d, in general我會答你係, 但現在更應該既係 亞洲男女要係外表 內在 恩想 同文化 大大地upgrade我地自己 港女要敢同洋腸say no先至可以慢慢打破亞裔既負面刻板印象 踏出upgrade亞洲男女嘅第一步

簡單d來講即係男人做得女人唔做得
雙重標準

根本講緊個心態 又話男人做得女人唔做得 打直一句出黎咁樣解釋 點同你傾 你預左比人插係因為你都無諗住解釋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞