[絲打入]覺唔覺班連登仔好撚雙重標準

328 回覆
484 Like 140 Dislike
啱啊
揀木而棲

ching 假膠
打個比喻 我而家男朋友月入兩萬 咁岩又有個月入3萬既追你 你就跳船認為自己更適合更好條件既人。 認為月入二萬個位負唔到更多責任 從而認為佢唔夠愛你 你無謂將自己內心深處貪錢既形象收埋啦 連雙重標準既定義都未知就去開post

點proof到貪錢呀
我覺得條仔比唔到我想要既野我,我走=貪錢?
given 所有野都係一樣
一個月入20k 一個30k 我揀30k =貪錢?
根本好撚正常呀

原來愛情唔係計感情同鍾意而係計男仔揾幾多

given 一個孤兒仔
要揀跟老豆/老母
雖然對老豆同老母既感情係唔一樣
但係都係差唔多一樣咁愛老豆老母
老豆揾50k 老母揾20k
最後揀左跟老豆
尤其是處女論
come on james
比較雙重標準既係
拍拖女唔比扑就唔好怪條仔出去偷食,但扑完就中出即飛
但又要求結婚老婆要係處,唔係就係幫人理單

者係想D女點先,係咪扑左一定你娶先
睇呢個post就個連登係垃圾 樓主講一大段野都係d非黑即白 概括性極高既comments
咁都有咁多正評 , 呢一種係隱性渲染女權主義既行為都睇唔出 連登仔一日垃圾 一世垃圾

連登繼續咁樣落去
咁係咪如果你男朋友到時有個月入高過你既女溝佢
然後佢飛你就岩呀
沒追post,但係樓主有沒諗過其實屌臭雞個班人同食洋腸唔係同一推人(當然有機會)?你個例子咪一樣有可能以偏概全...仲有我唔明點解鍾意一個人都要咁現實?將心比己,如果你男友遇到一個比你條件好既女仔,跟住同你分手,你會點?一樣覺得無問題?

我認為通常散兩邊都有責任,唔係女仔既

絲到,唔好唔應我,好嗎
打個比喻 我而家男朋友月入兩萬 咁岩又有個月入3萬既追你 你就跳船認為自己更適合更好條件既人。 認為月入二萬個位負唔到更多責任 從而認為佢唔夠愛你 你無謂將自己內心深處貪錢既形象收埋啦 連雙重標準既定義都未知就去開post

點proof到貪錢呀
根本好撚正常呀

given 一個孤兒仔
要揀跟老豆/老母

最後揀左跟老豆

你知唔知你自己講緊咩?
感情唔一樣但係又差唔多一樣咁愛?
Btw你個例子都幾蠢喎,如果想要多啲錢係人都知揀老母有埋撫養費攞

你對自己老豆同老母感情係一樣?
就大眾黎講 對老豆一般都係敬畏 尊重 對老母 都係愛護咁樣
定係你對自己老婆同對老豆既感情一樣?
沒追post,但係樓主有沒諗過其實屌臭雞個班人同食洋腸唔係同一推人(當然有機會)?你個例子咪一樣有可能以偏概全...仲有我唔明點解鍾意一個人都要咁現實?將心比己,如果你男友遇到一個比你條件好既女仔,跟住同你分手,你會點?一樣覺得無問題?

絲到,唔好唔應我,好嗎

你自己都認左自己

絲到,唔好唔應我,好嗎

你自己都應左自己

點proof到貪錢呀
根本好撚正常呀

given 一個孤兒仔
要揀跟老豆/老母
最後揀左跟老豆

講咁多最後咪又係睇返錢 姐係如果第日有個比而加嘅男朋友有錢又一樣咁愛你嘅就分手 跟住又有個比嗰個更有錢…… 我唔反對你將錢當做條件 大方啲認囉 唔使左兜右兜嘅
連登仔不嬲係咁,只要唔係同自己同類既就屌

絲到,唔好唔應我,好嗎

你自己都認左自己

但係你真係覺得自己無雙重標準?一方面有以偏概全既例子,一方面有屌人以偏概全?

點proof到貪錢呀
根本好撚正常呀

given 一個孤兒仔
要揀跟老豆/老母
最後揀左跟老豆

講咁多最後咪又係睇返錢 姐係如果第日有個比而加嘅男朋友有錢又一樣咁愛你嘅就分手 跟住又有個比嗰個更有錢…… 我唔反對你將錢當做條件 大方啲認囉 唔使左兜右兜嘅

錢的確係其中一個條件
我話唔係你都唔信啦
咁你覺得上面個case既孤兒仔係咪貪錢?

絲到,唔好唔應我,好嗎

你自己都認左自己

但係你真係覺得自己無雙重標準?一方面有以偏概全既例子,一方面有屌人以偏概全?

紅字唔明
咁係咪如果你男朋友到時有個月入高過你既女溝佢
然後佢飛你就岩呀

樓主請解答
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞