[絲打入]覺唔覺班連登仔好撚雙重標準

328 回覆
484 Like 140 Dislike

照你既講法 只要given 所有野一樣 但其中一樣 eg 錢 樣 wtever 好過原本果個 咁揀新一個就好合理?

係,好合理,因為已經假設左一樣

給出兩個A,B , 假設全部一樣, 除了一樣,
EAMPLE 1 : 錢不一樣, 因為假設其他全部一樣, 即係感情都一樣, 我對A和B有相同嘅感情, 但A比B錢多, 我選A
EXAMPLE2: 樣不一樣, 因為假設其他全部一樣, 即係感情都一樣, 我對A和B有相同嘅感情, 但A比B 靚仔, 我選A
EXAMPLE3: 感情不一樣, 我對A嘅感情比B深, 我選A 不選B
點解唔合理

小心佢地屌鳩你冷血點點點
我feel到佢咁問伏伏地唔敢答住驚兜唔番就柒了

如果本身無拍拖 咁做緊係無錯
但討論最初既前提
就係a 本身係你男朋友黎
但因為b 有一樣比a 突出
所以就可以即刻拋棄a?
如果照你咁講
只要遇到其他任何野同男朋友都一樣既男仔 但果個男仔有一樣突出更好 所以即刻拋棄原本男朋友都岩?
係咪不停遇到就不停轉?

就算佢不停轉都係合理, 合理即係你會理解到佢點解會咁樣做
係合理, 冇話啱唔啱
即係咁, 有個女仔走去釣金龜, 你會話佢拜金, 但你會理解到佢點解咁做, 即係合理

你將成個問題由合不合理, 改做左啱唔啱, 根本轉移我地要討論嘅野

唔合理既地方在於 既然你揀左佢做男朋友 係對方無做錯既時候 你飛佢已經係唔合理 唔止岩唔岩咁簡單

因為遇到同質但更突出既人就飛 你永遠都唔會stable 到 會咁樣做既人本身已經唔make sense
因為你永遠都會不停轉 唔洗諗結婚 唔會有一生一世

因為永遠都會遇到同質但某方面更好既人
除非你認為keep on 呢個輪迴係合理
但我諗大多數人眼中 keep on 咁既輪迴既人都可以話係有病

係對方無做錯既時候 你飛佢已經係唔合理 (點解唔合理, 獲得更大嘅幸福, 更優嘅繁殖環境,更優嘅下一代)
會咁樣做既人本身已經唔make sense , 因為個假設根本唔MAKE SENSE
因為人同人兩者之間, 點會有咁多樣野一樣, 剩下彼此感情就已經唔一樣, 而感情永遠同回憶有關
理論係咁
現實你好難搵到會搵到2個近乎條件一樣

如果你認為真係唔合理

我話佢係合理:
現實你會見到係D女送帽比佢嘅男人, 好多時都係好過佢自己原先本身條仔

好啦,如果巴打你認為咁樣叫做合理就合理,但係個女仔好明顯唔愛個男仔,我都會懷疑佢有冇愛之後嘅男仔

你知唔知咩合理
合理係你會理解到佢點解咁做

因為佢合乎人性

但你可以話佢唔啱
人地比人搶哂啲女,自己冇哂行,係咪網上發洩下都唔得先

但係而家好多女又真係貪錢喎,係咪講下真相都唔得先

此乃後話

照你既講法 只要given 所有野一樣 但其中一樣 eg 錢 樣 wtever 好過原本果個 咁揀新一個就好合理?

EAMPLE 1 : 錢不一樣, 因為假設其他全部一樣, 即係感情都一樣, 我對A和B有相同嘅感情, 但A比B錢多, 我選A
EXAMPLE2: 樣不一樣, 因為假設其他全部一樣, 即係感情都一樣, 我對A和B有相同嘅感情, 但A比B 靚仔, 我選A
EXAMPLE3: 感情不一樣, 我對A嘅感情比B深, 我選A 不選B
點解唔合理

但討論最初既前提
所以就可以即刻拋棄a?
如果照你咁講
只要遇到其他任何野同男朋友都一樣既男仔 但果個男仔有一樣突出更好 所以即刻拋棄原本男朋友都岩?
係咪不停遇到就不停轉?

係合理, 冇話啱唔啱
即係咁, 有個女仔走去釣金龜, 你會話佢拜金, 但你會理解到佢點解咁做, 即係合理

你將成個問題由合不合理, 改做左啱唔啱, 根本轉移我地要討論嘅野

唔合理既地方在於 既然你揀左佢做男朋友 係對方無做錯既時候 你飛佢已經係唔合理 唔止岩唔岩咁簡單

因為遇到同質但更突出既人就飛 你永遠都唔會stable 到 會咁樣做既人本身已經唔make sense

但我諗大多數人眼中 keep on 咁既輪迴既人都可以話係有病

係對方無做錯既時候 你飛佢已經係唔合理 (點解唔合理, 獲得更大嘅幸福, 更優嘅繁殖環境,更優嘅下一代)
會咁樣做既人本身已經唔make sense , 因為個假設根本唔MAKE SENSE
因為人同人兩者之間, 點會有咁多樣野一樣, 剩下彼此感情就已經唔一樣, 而感情永遠同回憶有關
理論係咁

如果你認為真係唔合理

我話佢係合理:
現實你會見到係D女送帽比佢嘅男人, 好多時都係好過佢自己原先本身條仔

好啦,如果巴打你認為咁樣叫做合理就合理,但係個女仔好明顯唔愛個男仔,我都會懷疑佢有冇愛之後嘅男仔

你知唔知咩合理

因為佢合乎人性

但你可以話佢唔啱

因為佢冇追求人類最高嘅崇高價值
不過其實男人都係貪錢架啦,冇性別之分,只不過方式唔同姐

點解唔合理

但討論最初既前提
所以就可以即刻拋棄a?
如果照你咁講
係咪不停遇到就不停轉?

係合理, 冇話啱唔啱

理論係咁

如果你認為真係唔合理

我話佢係合理:

你知唔知咩合理

因為佢合乎人性

但你可以話佢唔啱

因為佢冇追求人類最高嘅崇高價值

合唔合理同人性有關,
啱唔啱同人類最高嘅崇高價值有關
其實成個討論最on9嘅係講愛情講關係但係就將所有嘅愛抹走變成一個個條件,食洋腸又好屌鬼妹又好根本有愛就愛情冇愛就sp㗎啦 屌又要講肯捱又要騎牛搵馬你係真係搵到個願意同佢捱世界嘅就算有另一個人俾更好物質條件你你都識say no la點解啊因為你愛你肯同佢捱果個啊嘛,仲講咩given一樣屌咁撚多given去做數學題囉咪撚拍拖結婚啦屌你

巴打同我諗既野一樣,但講出黎生動好多

岩啊

如果一個女人
因為男方窮 而離開佢
算不算貪錢?

你都係想我答算姐下次直接推埋落去啦
男人夠見到條靚啲又大波長腿啲既女就想食埋

男女都係咁賤,不用分得那麼細
係時候總結
連登仔係有雙重標準
但作為一個男人, 應該要有呢個雙重標準
因為
男人係為左征服呢個世界而存在
其實成個討論最on9嘅係講愛情講關係但係就將所有嘅愛抹走變成一個個條件,食洋腸又好屌鬼妹又好根本有愛就愛情冇愛就sp㗎啦 屌又要講肯捱又要騎牛搵馬你係真係搵到個願意同佢捱世界嘅就算有另一個人俾更好物質條件你你都識say no la點解啊因為你愛你肯同佢捱果個啊嘛,仲講咩given一樣屌咁撚多given去做數學題囉咪撚拍拖結婚啦屌你

岩啊

如果一個女人
因為男方窮 而離開佢
算不算貪錢?

我以為會答唔藍

岩啊

如果一個女人
因為男方窮 而離開佢
算不算貪錢?

我以為會答唔算
係時候總結
連登仔係有雙重標準
但作為一個男人, 應該要有呢個雙重標準
因為
男人係為左征服呢個世界而存在

下次有需要個陣繼續幫拖ok?

岩啊

如果一個女人
因為男方窮 而離開佢
算不算貪錢?

我以為會答唔算

咁我答算啊跟住呢冇喇? 得咁多?

岩啊

如果一個女人
因為男方窮 而離開佢
算不算貪錢?

我以為會答唔算

我就真係想問番你
你答完算呢 無喇?得咁多?

岩啊

如果一個女人
因為男方窮 而離開佢
算不算貪錢?

我以為會答唔算

我就真係想問番你

屌晒撚曬我啲時間 本身仲期待有啲實際啲嘅討論

岩啊

如果一個女人
因為男方窮 而離開佢
算不算貪錢?

我以為會答唔算

我就真係想問番你

我預期你會講d論點出黎 點解算貪錢呀咁樣
覺得人地人工低咁當初又同人拍拖
用你邏輯過左三十歲既女人被人飛/被離婚 都好正常

岩啊

如果一個女人
因為男方窮 而離開佢
算不算貪錢?

我以為會答唔算

我就真係想問番你

因為佢忽視左愛嘅呢個factor甚至其實一直都係騎牛搵馬然後直接跟佬走嘛屌 除非你apply另一啲condition落去㗎姐唔係照字面解識唔識啊?

岩啊

如果一個女人
因為男方窮 而離開佢
算不算貪錢?

我以為會答唔算

我就真係想問番你

因為佢忽視左愛嘅呢個factor甚至其實一直都係騎牛搵馬然後直接跟佬走嘛屌 除非你apply另一啲condition落去㗎姐唔係照字面解識唔識啊?

聽朝起身答你
對唔住,又煩膠下,我沒理解錯就係樓主想講連登仔男女關係方面係雙重標準?無錯可?
對唔住,又煩膠下,我沒理解錯就係樓主想講連登仔男女關係方面係雙重標準?無錯可?

夜啦
聽日先講
一陣眼訓講左d on9野比你地追撚住屌以後唔洗開假膠post了

夜啦
聽日先講
一陣眼訓講左d on9野比你地追撚住屌以後唔洗開假膠post了

不過你都可以講定你想講咩既

夜啦
聽日先講

我都話收皮唔會討論(插)架啦,只係發覺唔知開始唔知主題係咩
打個比喻 我而家男朋友月入兩萬 咁岩又有個月入3萬既追你 你就跳船認為自己更適合更好條件既人。 認為月入二萬個位負唔到更多責任 從而認為佢唔夠愛你 你無謂將自己內心深處貪錢既形象收埋啦 連雙重標準既定義都未知就去開post

點proof到貪錢呀
我覺得條仔比唔到我想要既野我,我走=貪錢?
given 所有野都係一樣
一個月入20k 一個30k 我揀30k =貪錢?
根本好撚正常呀

由頭到尾你在乎人地比咩你 你有無諗過自己比到d咩人 你要當自己係件貨都無人逼你既 睇人工揀男人

我洗撚理我比咩人咩
喂依加係人地溝我 唔係我溝人
人地溝我一定有原因嫁啦
我點撚知姐
又係到話睇人工 我咪話given所有野都係一樣囉

乜原來你對一個人既affection係可以條件化,咩叫given所有野一樣,原來兩個人係可以一模一樣,只要佢外貌身高性格收入差唔多既話就係同一個人? 即係你拍拖係一個個checklist咁計住男友幾分,遇到高分d就走人? 失覺哂 真係唔好比人怨港女on9低質 根本主流港女就係咁

A0小毒毒問下其實大家拍拖係會因為乜野原因一齊架,我以為係會因為大家一齊既時候會覺得開心同舒服先一齊架咋喎,咁有錢真係一個會開心既好重要既factor 黎架麻,有無聽過乜野叫貧賤夫妻百事哀,死窮鬼就好心let go 咪撚阻住人地追尋幸福啦
覺得人地人工低咁當初又同人拍拖
用你邏輯過左三十歲既女人被人飛/被離婚 都好正常

所以離婚制度咪有得分你一半身家黎保障lor🤘
你睇下女人幾撚醒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞