[絲打入]覺唔覺班連登仔好撚雙重標準

328 回覆
484 Like 140 Dislike
其他唔評論 只講食洋腸方面

大自然入面絕大多數雄性係扮演著leader領導者既角色 而唔係女性

所以如果女性跟隨其他種族既領導者(既係洋腸)
呢個行為就已經係女性對佢整個種族既羞辱

因為受其他種族溝已經代表默認其他種族比自己種族優秀 (當然如果係真愛, 而唔係心底裡想高人一等or盲目崇拜而追洋腸既話 我一D都唔反對)
當然十個有九個港女都話係真愛而唔撚認係因為心底裡想高人一等or盲目崇拜而追洋腸嫁啦 屌你老母!

相反如果亞洲男人溝到鬼妹 就係代表亞洲既領導者吸引到其他種族既女性(要倚靠別人既追隨者)

好明顯呢個係一種榮耀 所以以上就係點解食洋腸要被人唾罵既原因

算數啦你,
就算真係 ”大自然入面絕大多數雄性係扮演著leader領導者既角色 而唔係女性”

咁唔代表人類要係咁先得,人類社會會變架,睇下7月邊個做香港“leader"

你之後啲論點係基於“人類係咁“呢個假設,變哂做廢話

sor for 1999
睇唔明我寫乜就算
其他唔評論 只講食洋腸方面

大自然入面絕大多數雄性係扮演著leader領導者既角色 而唔係女性

所以如果女性跟隨其他種族既領導者(既係洋腸)
呢個行為就已經係女性對佢整個種族既羞辱

因為受其他種族溝已經代表默認其他種族比自己種族優秀 (當然如果係真愛, 而唔係心底裡想高人一等or盲目崇拜而追洋腸既話 我一D都唔反對)
當然十個有九個港女都話係真愛而唔撚認係因為心底裡想高人一等or盲目崇拜而追洋腸嫁啦 屌你老母!

相反如果亞洲男人溝到鬼妹 就係代表亞洲既領導者吸引到其他種族既女性(要倚靠別人既追隨者)

好明顯呢個係一種榮耀 所以以上就係點解食洋腸要被人唾罵既原因

即係父權社會?

當然唔係父權主義, 香港係平等社會

但係愈來愈多亞洲女性過份泛濫地去濫用平等

就會造成社會失衡 到時要承受亞洲種族被定形既後果

就係亞洲男人被其他人包括亞洲女視為次等既象徵

同埋亞洲女被洋腸視為公廁既標籤(其實易家都係, 十九世紀末亞洲女係easy submissive既形象已經係歐洲深入民心, 有好多洋腸溝女口裡好君子, 心底裡其實都係咁諗), 連自己種族男性都睇唔起 但偏偏亞洲女自己又係亞裔

當然又係個句 係真愛既我唔反對 但港女,甚至係其他亞洲女都係十居其九係因為有一個高人一等同盲目崇拜白人既心態 而去食洋腸

最後我想講, 你問我係咪白人優秀d, in general我會答你係, 但現在更應該既係 亞洲男女要係外表 內在 恩想 同文化 大大地upgrade我地自己 港女要敢同洋腸say no先至可以慢慢打破亞裔既負面刻板印象 踏出upgrade亞洲男女嘅第一步

大把男人係個人自己唔掂就賴哂落性别種族度,你同有啲女人唔自己操好體能先就話因為自己係女人,體能唔fit有乜分别?
香港點會唔係父權社會呀
有邊個女人接受條仔廢過自己?
有邊個女人接受掉返轉畀禮金條仔?
有邊個女人接受結婚洗費女家全出?
婦團有冇出過聲話男人畀禮金同出晒錢搞婚禮係歧視女人?
香港既男女平等唔係真正既平等
班女人係想係父權社會入面保留自己既權利
同時唔想承擔父權社會入面給予自己既責任

做乜要折穿佢地?
班mk妹自慰到一地水唔好咩?

臭閪始終都係臭閪
爛泥都係扶唔上柄
你睇上面果個仲話要開post呻
根本e d港女就係0承擔力
咩都想推哂比條仔/老公
好撚嘔心
對唔住,又煩膠下,我沒理解錯就係樓主想講連登仔男女關係方面係雙重標準?無錯可?

單講第一樓有d部分唔係想講雙重標準
但覺得可以係同一個post講(因為唔想開多post分散注意力)
但單就第一點個洋腸黎講的確係雙重標準
其他就不肯定答你了
所以唔好針對雙重標準呢個字去討論

樓主,我欣賞你既勇氣。同埋,我真係收皮架啦,只係想認真爬下文,唔好引我又認真討論
對唔住,又煩膠下,我沒理解錯就係樓主想講連登仔男女關係方面係雙重標準?無錯可?

單講第一樓有d部分唔係想講雙重標準
但覺得可以係同一個post講(因為唔想開多post分散注意力)
但單就第一點個洋腸黎講的確係雙重標準
其他就不肯定答你了
所以唔好針對雙重標準呢個字去討論

樓主,我欣賞你既勇氣。同埋,我真係收皮架啦,只係想認真爬下文,唔好引我又認真討論

大家咪認真討論下
男人
男人

男人失敗叫賤男 廢物
女人泊過另一個好碼頭叫聰明 機智
唔好意思,因為港女食洋腸單野太深入民心
男人

男人失敗叫賤男 廢物

唔係叫做雞&公廁咩
同埋 啱呀 連登仔係雙重標準呀 可能好多男人都係
但你地女性何嘗唔係呢?
米奇聲:大家呢鋪就打和啦
連登仔其實乜方面都係雙重標準
男人

男人失敗叫賤男 廢物

唔係叫做雞&公廁咩

又雞 又公廁 陣間樓主就屌鳩你 呢D行為叫聰明 識得利用男人黎找錢 男人跟本賤過地底泥
Ok 唔講崇洋 唔講咩種族啦 放埋一邊先

你要男女平等呀嘛 咁大家相愛嘅話大家理應付出相同嘅野先叫平等啦
即係話樓大家一齊供 洗費大家一齊出之類
咁間唔中食下飯呀 買下野比女仔我覺得係正常嘅
但係我屌 真係咪撚乜都憑旨覺得一定要男仔養你
你自己又享受世外桃園嘅生活
你有要求 男方提出相應要求好正常
但係十個有九個之後會話 「咁我女仔黎架嘛」呢個垃圾point黎著草
我唔係歧視女人呀 不過我想問下有啲咩女人做到男人做唔到? 拎重小小野都要男人幫你啦 養隻狗執屎都可能要男人幫你執

仲有 你話見到另外一個條件更滿足到你嘅男人就跳船搵另外一個 咁你同做雞有咩分別 愛係單單講條件就得嘅咩 如果係咁嘅話咁你呢一世逐隻船跌囉 最後你都係只會成為一隻惡臭至極嘅死臭西
li 登仔成日話香港地有塊西就無敵
如果自己係女就發達
轉頭又屌鳩d 女做g 做ptgf, 矛唔矛撚盾?
事實係有幾多成港女會走去做?
塊西當八達通咁du 真係難撚聽到

仔叫雞咸濕係天性,有得食唔食罪大惡極
女同ex扑過,有sp 就係雞係公廁

女唔肯扑野係因為唔夠愛男,轉頭會比第二個
男唔想扑野就叫個絲去照下鏡

女交通意外就話:「又係女人」
男交通意外比例多咁多,又唔見:「又係男人」?

女勤力做野:「咁搏為乜?嫁個有錢人好過啦」
男勤力做野:「好上進,叻仔!」

係香港地好老實真係男人著數好多
而家自己做生意,7成up 老闆都係男人
去social 一齊玩,一齊傾下女,傾下波,傾下玩,好多話題
女性係會相對地較難埋堆,
一係就比人閒言閒語話靠塊西簽床單

比我都唔撚想要個西
又要黎m, 又污漕,又累,又要驚漏m唔敢出太耐街
扑野又驚大肚,男屌完可以中出即飛唔撚洗負責
生仔又要陀,好多野都唔做得

別傷心。。女人係吾易做,至少係男人想像吾到,
其實搵個了解你既人傾下,其他人講既野吾好太在意
香港點會唔係父權社會呀

我😂😂前提我自己本身有錢 馬壯嘅例子已經可以好好反駁你了 佢娶左有錢女 人地外父仲話想幫佢買層樓 大家都無屌佢食軟飯wo?

其實無人定型左女人唔可以照顧男wo? 唔好套某啲人嘅價值觀落所有人度啦😂

我完全可以接受女人如果有能力 角色可以掉轉嘅 女人搵得多 男人搵得少 咁你咪留係屋企揍仔囉😂😂無問題架 係你扭曲人地意思等你易啲反駁ja ma so sad

同唔該解釋清楚咩係父權社會下嘅責任同權利 你就同講責任兩個字會令人覺得係一定要負的 然而唔知你合唔合理

如果你想講係乜乜結婚要俾一半呢啲"責任" 咁無關父權社會事的😂😂 係只係一個普通社會下已經要負嘅責任 加句父權社會就女人錯曬 sosad😂
我想食雪糕
見異思遷講到理所當然
咁係唔係見到有條女正過你 大波過你飛左你都係好應該
香港點會唔係父權社會呀

我😂😂前提我自己本身有錢 馬壯嘅例子已經可以好好反駁你了 佢娶左有錢女 人地外父仲話想幫佢買層樓 大家都無屌佢食軟飯wo?
馬壯係乜水,睇戲果個?講少數例子一定有,但一定唔係多數

其實無人定型左女人唔可以照顧男wo? 唔好套某啲人嘅價值觀落所有人度啦😂
性別定型一定有,唔係點會女人唔洗換水?

我完全可以接受女人如果有能力 角色可以掉轉嘅 女人搵得多 男人搵得少 咁你咪留係屋企揍仔囉😂😂無問題架 係你扭曲人地意思等你易啲反駁ja ma so sad
無人扭曲人意思,香港人仲係保留緊男主外女主內觀念,正正就係父權社會現象

同唔該解釋清楚咩係父權社會下嘅責任同權利 你就同講責任兩個字會令人覺得係一定要負的 然而唔知你合唔合理
權利就係男人養你,責任就係你要相夫教子,聽男人話

如果你想講係乜乜結婚要俾一半呢啲"責任" 咁無關父權社會事的😂😂 係只係一個普通社會下已經要負嘅責任 加句父權社會就女人錯曬 sosad😂
父權社會就女人錯曬?被迫害妄想症?

你要男女平等呀嘛 咁大家相愛嘅話大家理應付出相同嘅野先叫平等啦

但係十個有九個之後會話 「咁我女仔黎架嘛」呢個垃圾point黎著草
我唔係歧視女人呀 不過我想問下有啲咩女人做到男人做唔到? 拎重小小野都要男人幫你啦 養隻狗執屎都可能要男人幫你執

仲有 你話見到另外一個條件更滿足到你嘅男人就跳船搵另外一個 咁你同做雞有咩分別 愛係單單講條件就得嘅咩 如果係咁嘅話咁你呢一世逐隻船跌囉 最後你都係只會成為一隻惡臭至極嘅死臭西

其實香港大把人呢個情況…互相供樓 AA制

係你地要將"香港女仔都係咁"同貪錢掛勾 唔係個個俾你地咁講唔火滾?

我從來都唔覺得男女平等sor😂😂生理結構已經造成左必然嘅不平等 但我地可以怨咩? 懷胎十月 仲要擔驚受怕個老公岀去滾 仲要想搵個經濟上穩定啲嘅都要俾人話貪錢😂 其實如果可以掉轉我唔介意你生BB 我岀去做嘢的😂 不過你生完好岀黎做反嘢啦 唔係會俾人話你靠女人 貪錢架

感情從來都係講條件😂唔好發現新大陸 佢性格好係條件 樣靚係條件 身材正都係條件 當經濟能力係一個條件嘅時候點解就不能被接受?咁男人睇樣睇身材就係死雞蟲?😂

😂😂😂😂哈哈哈哈 咁男人都係雞啊sor 因為大把男人都有因為搵到個條件好啲嘅而跳船岀軌啊😂😂

其實香港大把人呢個情況…互相供樓 AA制

係你地要將"香港女仔都係咁"同貪錢掛勾 唔係個個俾你地咁講唔火滾?

我從來都唔覺得男女平等sor😂😂生理結構已經造成左必然嘅不平等 但我地可以怨咩? 懷胎十月 仲要擔驚受怕個老公岀去滾 仲要想搵個經濟上穩定啲嘅都要俾人話貪錢😂 其實如果可以掉轉我唔介意你生BB 我岀去做嘢的😂 不過你生完好岀黎做反嘢啦 唔係會俾人話你靠女人 貪錢架

感情從來都係講條件😂唔好發現新大陸 佢性格好係條件 樣靚係條件 身材正都係條件 當經濟能力係一個條件嘅時候點解就不能被接受?咁男人睇樣睇身材就係死雞蟲?😂

😂😂😂😂哈哈哈哈 咁男人都係雞啊sor 因為大把男人都有因為搵到個條件好啲嘅而跳船岀軌啊😂😂

點樣大把法?
25-29歲既已婚女人得56.9%就業率
你咪又係見錢開眼
你要靠男人既 就唔好學人講男女平等啦
男人冇家底 要靠自己辛辛苦苦捱
女人呢?個樣生得靚就學你咁講可以做少奶
你可以靠男人 但冇資格講男女平等
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞