[絲打入]覺唔覺班連登仔好撚雙重標準

328 回覆
484 Like 140 Dislike
咁係咪如果你男朋友到時有個月入高過你既女溝佢
然後佢飛你就岩呀

到時件港女又岀post話港男花心又見錢開眼咩

到時睇下邊個雙重標準
最憎睇歐美av
鬼妹亦麻麻
然後佢飛你就岩呀

樓主請解答

你要提供更多資訊先有討論價值
沒紅字wor ,我只話你用一個又屌港女食洋腸既又想食鬼妹既男仔作為例子,其實咪一樣有可能以偏概全講真你點知係同一個人 所以咪有係雙重標準
沒追post,但係樓主有沒諗過其實屌臭雞個班人同食洋腸唔係同一推人(當然有機會)?你個例子咪一樣有可能以偏概全...仲有我唔明點解鍾意一個人都要咁現實?將心比己,如果你男友遇到一個比你條件好既女仔,跟住同你分手,你會點?一樣覺得無問題?

我認為通常散兩邊都有責任,唔係女仔既

絲到,唔好唔應我,好嗎

你自己都認左自己

但係你真係覺得自己無雙重標準?一方面有以偏概全既例子,一方面有屌人以偏概全?

紅字唔明

紅字姐係連登咁多人
屌唔同問題既根本唔係同一班人
所以根本冇雙重標準出現過
其實女人想搵鬼佬想威威,男人搵鬼妹都係想威威,認真問我如果我有個鬼妹女朋友我都會自豪
沒紅字wor ,我只話你用一個又屌港女食洋腸既又想食鬼妹既男仔作為例子,其實咪一樣有可能以偏概全講真你點知係同一個人 所以咪有係雙重標準

係連登
屌港女食洋腸 係無人會出聲屌你 亦都好歡迎你揾番幾個post係有人屌 屌洋女食洋腸
食鬼妹 亦無人會屌你 亦好歡迎你揾番幾個 屌 食鬼妹好撚on9 好撚cheap既post
呢個乃係我觀察所得
其實我唔洗證實係同一班人,點解我要證實係同一班人?
講真係討論區屌以偏概全真係好白痴,你有咩可能証明個個例子唔係普遍,又有咩方法証明真係偏門
然後佢飛你就岩呀

樓主請解答

你岩岩話given 所有野都一樣 如果你條仔得20k
有30k 既人追你 揀30k 好合理

咁我係咪可以調轉返講 given 所有野一樣 你得20k
有個30k 既女仔追你男朋友 然後你男朋友飛左你揀30k 果個好合理
講真係討論區屌以偏概全真係好白痴,你有咩可能証明個個例子唔係普遍,又有咩方法証明真係偏門

係討論區大家都係認真討論既
見到唔岩既野自然會屌
就好似我依加比人圍插咁
所以唔屌我就當接受無問題嫁啦
然後佢飛你就岩呀

樓主請解答

有個30k 既女仔追你男朋友 然後你男朋友飛左你揀30k 果個好合理

係 不嬲都係講緊呢樣野
然後佢飛你就岩呀

樓主請解答

係 不嬲都係講緊呢樣野

縮一縮先 其實唔係講緊呢樣野
打個比喻 我而家男朋友月入兩萬 咁岩又有個月入3萬既追你 你就跳船認為自己更適合更好條件既人。 認為月入二萬個位負唔到更多責任 從而認為佢唔夠愛你 你無謂將自己內心深處貪錢既形象收埋啦 連雙重標準既定義都未知就去開post

點proof到貪錢呀
我覺得條仔比唔到我想要既野我,我走=貪錢?
given 所有野都係一樣
一個月入20k 一個30k 我揀30k =貪錢?
根本好撚正常呀

原來愛情唔係計感情同鍾意而係計男仔揾幾多

given 一個孤兒仔
要揀跟老豆/老母
雖然對老豆同老母既感情係唔一樣
但係都係差唔多一樣咁愛老豆老母
老豆揾50k 老母揾20k
最後揀左跟老豆

講咁多最後咪又係睇返錢 姐係如果第日有個比而加嘅男朋友有錢又一樣咁愛你嘅就分手 跟住又有個比嗰個更有錢…… 我唔反對你將錢當做條件 大方啲認囉 唔使左兜右兜嘅

錢的確係其中一個條件
我話唔係你都唔信啦
咁你覺得上面個case既孤兒仔係咪貪錢?

理性討論 首先 你用親情同愛情比較已經唔太恰當
其次係如果我係case入面個仔 根本唔會care邊個有錢啲搵幾多錢 只會用邊個係錯嘅一方或者更加有感情一方作為考慮
而且冇話錢做條件唔啱 人始終係現實 但我覺得錢喺你心目中睇得比其他方面更重姐

係連登
屌港女食洋腸 係無人會出聲屌你 亦都好歡迎你揾番幾個post係有人屌 屌洋女食洋腸
食鬼妹 亦無人會屌你 亦好歡迎你揾番幾個 屌 食鬼妹好撚on9 好撚cheap既post
呢個乃係我觀察所得

唔明點解唔洗證明同一班人,如果唔同人,一堆屌港女,一堆食港女,唔同人,邊到有雙重標準?
留個名先, 估唔到個POST咁激
打個比喻 我而家男朋友月入兩萬 咁岩又有個月入3萬既追你 你就跳船認為自己更適合更好條件既人。 認為月入二萬個位負唔到更多責任 從而認為佢唔夠愛你 你無謂將自己內心深處貪錢既形象收埋啦 連雙重標準既定義都未知就去開post

點proof到貪錢呀
我覺得條仔比唔到我想要既野我,我走=貪錢?
given 所有野都係一樣
一個月入20k 一個30k 我揀30k =貪錢?
根本好撚正常呀

原來愛情唔係計感情同鍾意而係計男仔揾幾多

given 一個孤兒仔
要揀跟老豆/老母
雖然對老豆同老母既感情係唔一樣
但係都係差唔多一樣咁愛老豆老母
老豆揾50k 老母揾20k
最後揀左跟老豆

講咁多最後咪又係睇返錢 姐係如果第日有個比而加嘅男朋友有錢又一樣咁愛你嘅就分手 跟住又有個比嗰個更有錢…… 我唔反對你將錢當做條件 大方啲認囉 唔使左兜右兜嘅

錢的確係其中一個條件
我話唔係你都唔信啦
咁你覺得上面個case既孤兒仔係咪貪錢?

理性討論 首先 你用親情同愛情比較已經唔太恰當
其次係如果我係case入面個仔 根本唔會care邊個有錢啲搵幾多錢 只會用邊個係錯嘅一方或者更加有感情一方作為考慮
而且冇話錢做條件唔啱 人始終係現實 但我覺得錢喺你心目中睇得比其他方面更重姐

如果雙方只係純粹唔夾?
用親情同愛情的確不太恰當
因為事實上愛情係更加脆弱更加睇錢做人
但係樓上有條友唔明我up緊乜咁樣可能易明d

仲有
成日將女人走佬既原因歸咎於人地
自己比唔到好既條件人地 人地走 覺得跟第二個將來會更好更適合自己 又屌人港女
又唔睇下自己月入可能得10k做緊文員仔 又高呼咩男女平等 齊齊比錢買樓 點解男人要負咁多責任
岩呀,我唔介意一齊努力,但係有人比你願意負更多責任,唔洗我係到番工挨/受氣,又夠愛我,我走,又屌人港女 無諗係自己無能力,要條女放棄少奶生活跟你挨窮

本來想正皮 連登仔的確係雙重標準
但你自己呢?
你話男人俾唔到應有嘅幸福同生活你,你點定義呢條界線?
見到個搵三萬嘅就想飛搵兩萬嘅仔,你自己唔係貪錢係咩?男人搵得錢多就係叻,你會唔會諗下佢另外對你好嘅優點?
仲可以好笑咁話自己肯捱,紅字已經fail啦,咪又係想唔駛做等人養 知唔知咩叫一齊捱呀 唔係得把口講出黎
本來呢啲觀念係女人過咗廿五開始出現係好普遍,但唔該你唔好咁撚虛偽出黎講自己有幾好幾撚慘再自打嘴巴
你呢番說話由你呢啲虛偽嘅港女講出口難聽過粗口 屌你老母

係連登
呢個乃係我觀察所得

唔明點解唔洗證明同一班人,如果唔同人,一堆屌港女,一堆食港女,唔同人,邊到有雙重標準?

屌港女個陣 屌女食洋腸 無出黎幫港女拖
屌食洋腸個陣 屌港女 無出黎幫港女拖
咁我當 洋腸派同港女派 其實大家fd底 都接受對方理論嫁啦

係連登
呢個乃係我觀察所得

唔明點解唔洗證明同一班人,如果唔同人,一堆屌港女,一堆食鬼妹,唔同人,邊到有雙重標準?

仲有
成日將女人走佬既原因歸咎於人地
自己比唔到好既條件人地 人地走 覺得跟第二個將來會更好更適合自己 又屌人港女
又唔睇下自己月入可能得10k做緊文員仔 又高呼咩男女平等 齊齊比錢買樓 點解男人要負咁多責任
岩呀,我唔介意一齊努力,但係有人比你願意負更多責任,唔洗我係到番工挨/受氣,又夠愛我,我走,又屌人港女 無諗係自己無能力,要條女放棄少奶生活跟你挨窮

本來想正皮 連登仔的確係雙重標準
但你自己呢?
你話男人俾唔到應有嘅幸福同生活你,你點定義呢條界線?
見到個搵三萬嘅就想飛搵兩萬嘅仔,你自己唔係貪錢係咩?男人搵得錢多就係叻,你會唔會諗下佢另外對你好嘅優點?
仲可以好笑咁話自己肯捱,紅字已經fail啦,咪又係想唔駛做等人養 知唔知咩叫一齊捱呀 唔係得把口講出黎
本來呢啲觀念係女人過咗廿五開始出現係好普遍,但唔該你唔好咁撚虛偽出黎講自己有幾好幾撚慘再自打嘴巴
你呢番說話由你呢啲虛偽嘅港女講出口難聽過粗口 屌你老母

冷靜少少理性討論ok?
連登仔=一個人?
然後佢飛你就岩呀

樓主請解答

係 不嬲都係講緊呢樣野

縮一縮先 其實唔係講緊呢樣野

講真樓主啲愛情觀都幾有問吓,個人認為愛並唔係講條件嘅,要講條件嘅話總會有條件更好嘅人,難道就因為咁就不停換畫咩?咁就唔係真心真意,至死不渝嘅愛。

常聽嘅結婚誓詞都會話:不論貧窮,疾病,憂愁還是逆境,我都愛你一生一世。如果你做唔到嘅話,就唔好去愛人。

最後絲打你點揀人,其實唔關我事,不過記住你揀人人,人人揀你。你今日為錢揀佢,佢都可以因為另一個身材更好嘅人而放棄你。條路自己揀,Hi Hi唔好喊
係呢度開d咁既post冇好結果
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞