[殺龜大會] NBA 2019-20 Bubble 季後賽討論區(20)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
我有睇過外國啲分析,佢都係話對住熱火,字母用pick screen無球嗰個殺傷力會更大
我一起身見到dragic有廿分就知道左無左bledsoe出事
但好似早左打,公鹿一開始好似唔習慣
鹿入咗bubble之後
其中有個大進攻問題好明顯
字母俾人成功凍結咗就無其他替代方案
字母做*
真係鐘意籃球既球員應該覺得係天堂
講talent佢一定唔夠㗎喇
一世都唔會勁得過啲怪物
但靠努力+心態打到呢個level已經好誇張
所以佢同熱水真係天作之合
好多同佢一樣talent不足但有熱誠嘅球員
老實講我覺得而家高水平好多
有嘅 睇下中間頓嗰時有冇手感
成隊最值得信任係korver都幾可悲
George hill d shoot selection real好
一場總會入兩球好球
但selection真係太好,變左好難爆分
D黑鬼冇雞叫唔撚掂的
分享下d wade lbj叫雞經歷聽下
想入去
咪靠中間頓
今場佢上半場係打得好
佢下半場收咗皮跟住鹿都收埋皮
對比下熱火就係無 JB 都有 Dragic 叫 lead 到隊波
如果ref 再hardcore d 就好
wiggins邊忽恃才傲物
潮邊個係curry?
但個spacing 太差
搞一大輪都甩唔到防守焗佢一打一
Korver 一路都係C&S 人物
以呢幾場鹿個spacing真係好難搵到靚位俾佢
Wade出哂名,叫雞叫到有性病
佢前妻都係因為咁樣同佢離婚

FOJ表面就好似好好先生同老婆好恩愛咁
事實就係當佢出國個陣都會包當地D Pub/夜總會玩的

當年2008年美國隊去澳門個陣,FOJ就同Melo Wade等等去左某個大夜總會玩個d咩莞式ISO

不過聽講CP3冇去
算鳩數啦鬆手啲又話咁都唔吹

整親我嘅doncic bb點算之類

Doncic真係受到mj個待遇,我驚doncic喊然後啲fans又心痛啊

認真嘅,我覺得今年算吹得好嘅一年

真係foul就foul(當然人眼都會有錯)

standard又keep住等球員自己識adjust

攻筐同三分個價值平衡左d
佢個態度真係癲
但係俾唔到人巨星嘅感覺
有啲似DDR咁
佢係有啲單打能力 但未到可以take over 何況熱火大部分時間都係派Butler守佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞