[殺龜大會] NBA 2019-20 Bubble 季後賽討論區(20)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
當然我覺得可以討論係咪同年代都 underrated 嘅
不過 VC 就難啲
當年人氣咁勁好難 underrated

反而係 JB 同 PG 呢啲比較係會幾有趣
PG resume 屌打 JB
但兩人點睇感覺都係同 tier
講帶隊仲要係 JB 贏
Feel到波叔又感動世人, 似之前game7打贏無敵gdp馬刺然後下round出局
笑撚左,第二都計榮譽

咁順手計埋LBJ啲亞軍?

反正一年都係得一隊champ咁慘
沾皇第一輪14-0
MJ一輪遊過
所以LBJ先係GOAT
easy logic
係箭狗個圍爐鋪果度
巨星比較,mvp係入場券

有左第一個就唔使再理有幾多個(除非真係好多)

無mvp你就俾人壓啦
JB勇於承擔責任 有大佬格

PG數據靚啲但心理質素差啲

先天條件上嚟講PG>JB
波叔獲獲都係埋門甩碌,對勇士又係,有機會贏,又偏偏game6臨尾唔收佢搞到傷埋
講吓不動河山體系同熱火防守

基本上不動河山本playbook得一招,就係5out持球殺入博double team再kick out射三分,全隊每一個人都有走空位嘅sense等catch & shoot同埋做one more pass

而熱火拆法基本上同以前騎士同舊年速龍一樣,就係全部人盯人截ball line等佢1 on 1,真係有需要夾都要截住條ball line

咁多年都無變過,只要截斷咗傳球線就成個體系運作唔到,變咗字母散手波,但佢技術同decision making都唔夠好好易失波
之前睇佢係狼好似好麻煩 多口 然後入到asg又唔出場
但今年轉啱隊 有啱既隊友同教練 開始欣賞佢多咗
平時都好肯分球權比Duncan Hero去射3分 關鍵時刻佢又可以step up
竟然唔係講你隊雞塊
呢兩隊是但一隊出到去都係俾湖人橫掃。
超人大戰有咩好講
我瞓左無睇

但之前heat vs bucks 都係打trap,無論transition定half court,今次唔同左咩?
嘅其中一年都無,就連lillard,career一定好過d rose
但我都唔會話lillard勁過mvp drose
我覺得佢係睇唔起唔努力同冇鬥心嘅隊友

前排有場對雷霆 波叔矛尻馬刺雙塔 Butler轉個頭撞到波叔飛出界外
真。正義之師
佢執咗幾個清潔工打贏咗木狼正選
你trap意思係夾?
我見今場陣地好堅持盯人同埋截ball line,可能transition有trap但無特別留意
呢單真係好撚好笑打完冇幾耐就被trade去數字人到

冇仇報
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞