[殺龜大會] NBA 2019-20 Bubble 季後賽討論區(20)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
算啦.....連登將政治 + 籃球放埋一齊講
廢老做咩都係錯同廢個個
2020年仲話廢老冇技術既人除左盲反真係唔知講咩好..
利申場外屌到佢仆街....場內真係冇野好講
做湖狗占狗真係易,唔一齊鬧就屈你係
技術如果以佢歷史等級黎計我覺得話佢差冇問題
但都好過好多人囉
睇你點計技術啦,你要玩killer crossover, dream shake嘅佢咪差囉,但控球視野分波剷籃finishing body balance都係頂級,呢啲都係技術嚟㗎
咪玩啦,以佢自己同佢fans對佢嘅定位,成日all time top幾,佢對lock down defender都要食硬啦,唔係點top幾

唔通MJ/Kobe/TD個d同你講對住lock down defender唔掂,交俾隊友處理,我交下波先咁?
都係個句,LBJ就係食身體波,笑其他人技術真係未輪到佢
連登仔要覺得下下MJ KOBE 個種post move footwork fade away
先係技術黎
但你評價字母都過份左

字母finishing肯定係聯盟頂尖嗰type

分波控波係比唔上LBJ㗎啦

但F嚟講除左LBJ KD佢都係最勁嗰批

出波手勢好好,唔好因為一場就咁discredit佢
食身體波 =冇技術goodest logic
射術同低位腳步麻麻 但無可否認佢個左45度角d 3好準
你幾時覺得MJ Kobe TD對住lockdown defender係食硬?
如果頂級球星對住邊個都打得入咁就唔會得五成幾命中啦
佢身體質素係好撚勁,但唔代表佢無技術,而字母嘅技術係差佢好撚多
我覺得08年同09年勁過14年
入到籃底無佢辦法,但控球視野射術真係唔掂
如果控好少少波已經差好遠
李亦伸: Chris Paul封神之戰,他拯救了教練
覺得死占狗最勁係剷籃finishing同body control
呢點冇野好拗
求技術體現咁
唔好講drag step,hesitation 個d,佢普通spin move個重心同腳步都未食好,佢可以finish到就係個body夠力咁都上到,過人都未做到乾淨,17年波大佬
玩撚完
你而家睇梗係啦
傳波視野比得上top point guard
咁又係
611比佢好既我諗得kd
MJ 都唔食硬
而且食硬唔係球球入wo師兄
睇字都得啦

使唔使睇佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞