[殺龜大會] NBA 2019-20 Bubble 季後賽討論區(20)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
咁牙龜真係打打下突然斷線呀嘛
真心覺得唔洗睇咁重獎項 始終都係實力排先 獎項係錦上添花 兩個人實力太接近先比榮譽 好似td同malone咁
20 AD
19 ABC
18 MB
17 Gobear
16 Green
15 Green
14 Hibbert?
13 FOJ
12 Ibaka定Howard
11 KG
10 一線鷹
09 FOJ
08 甘比
07 保雲
再之前唔記我
一嚟唔同年份點比,二嚟你勁到球王級數無獎點說服人
唔通卡達歷史超級球星但最勁得一次二陣咩
第一我就記得
牙龜咁多年除左年齡上升
好似無野升過
此谷已痴線
睇返個球turnover,西書有少少畀波叔陰到,不過講到尾都係衰自己on9
https://youtu.be/sll3Tu6L4bI?t=716
團隊運動比較邊個勁呢樣野本身就已經難
咁多個範疇 年代又唔同
當然有d好明顯既就唔洗比都知啦
fashion sense
例如Lillard vs Carter
其實唔同年份嘅獎項都係無得比 對手又唔同 成個籃球風氣又唔同
Lillard同Curry咪易比較
例如cp3 vs wb
同埋作為球迷 十幾歲vs廿幾歲vs三十幾歲 睇嘅野都唔同
所以勇有好多隊史紀錄都係冇可能破到的
個個post都有VC真係好撚神奇
Jazz下場應該仲難打 Gary Harris都出返
AV死左啦
算係比較易量化,基本上80年開始啲數據同獎項都好穩定可以比較到,如果再舊啲就好難拎嚟比

吓吓都話唔同年份無得比就無晒樂趣啦
講 Greatness 就係起碼你同年代都要受認同先
而獎就係相對客觀嘅標準
你連同年代都唔係突出時比較 GOAT 自然無乜意思
真心覺得唔洗睇咁重獎項 始終都係實力排先 獎項係錦上添花 兩個人實力太接近先比榮譽 好似td同malone咁
一嚟唔同年份點比,二嚟你勁到球王級數無獎點說服人
唔通卡達歷史超級球星但最勁得一次二陣咩
其實唔同年份嘅獎項都係無得比 對手又唔同 成個籃球風氣又唔同
講 Greatness 就係起碼你同年代都要受認同先
而獎就係相對客觀嘅標準
你連同年代都唔係突出時比較 GOAT 自然無乜意思

Exactly

VC
我記得早幾年有隻龜迷 次次殺龜大會都係度舌戰群雄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞