[殺龜大會] NBA 2019-20 Bubble 季後賽討論區(20)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
技術有好多層面,唔係多動作細膩smooth就叫技術好
LBJ係大隻佬,佢最強嘅係身體質素同視野,你要佢玩啲矮仔假動作係完全無必要亦都唔efficient,佢剷籃finishing body control 分波頂級已經做到晒佢要做嘅嘢,最多都係嫌佢射術未夠好
同Melo PP嗰啲周身刀唔同,佢係喺自己需要嘅技術層面練到頂級
咁唔係球球入點叫食硬呀大哥
依條友真係好撚好笑
話奶共spin move 唔掂都講得出..

算啦...同班盲反講佢唔clutch 一尻樣..完全為反而反印象流
有補防
好耐以前見過有人話Shaq冇技術
MJ 球球食硬咁場場係咪100%命中先
今年仲有冇人買2k21
原來rmbj都好耐冇playoffs對kawhi
kawhi仲攞唔攞到馬刺時期既防守黎守rmbj
MJ係放棄食硬既機會姐
想試下輕鬆mid range
年年都愈做愈差...不了..
除非有大特價.
為左kobe封面焗住買
fair d講
五成幾命中係5打5
1打1黎講mj kobe呢d應該七成幾八成
唔得啦佢而家要攻埋,不過LBJ都攞唔到熱火時期嘅進攻嚟打Kawhi
一對一打lockdown defender邊個都無可能食硬啦
唔計禾炒果D禾應該100%命中
真...
MJ 神仙下凡 明明可以球球硬食..100%命中
但想公平少少唔想屈班凡人機..
所以特登射低D命中..廢事穿煲
半價考慮下,薯仔ser

明明隻手識伸長中場入樽都封印埋
mj打啞我覺得有機七成命中
MJ嗰陣未出世唔知,Kobe啲1 on 1唔係打lockdown defender都成日炒啦
食硬 應該睇兩個對位數據 邊個佔優 唔係指球球入
1打1如果唔Set 最多X下運球個d rules

真係身型玩哂

以前大飛Cole Aldrich係隊內單挑王
講緊個陣有CP3、J-Crossover、格芬個d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞